6 truke që përdorin njerëzit e pasur për të bërë më shumë para


Shumë nga ne mendojnë se janë llogaritë bankare ata që bëjnë diferencën mes shtresave, por jo. Njerëzit e pasur janë të prirur të mendojnë ndryshe, ata nuk mendojnë njëlloj si të tjerët. Vazhdimisht “lëvizin gurë” për të arritur të pa mundurat, siç mund t’i cilësojnë shumë nga ne.

“Të pasurohesh fillon që nga mënyra se si mendon dhe beson për të fituar para”, shkruan milioneri Steve Siebold në “Si mendojnë njerëzit e pasur”, të cilin ai e shkroi pasi studioi mbi 25 vjet. Siebold zbuloi se “mungesa e besimit i bën njerëzit të largohen nga pasurimi”.
Ja cilat janë gjashtu truket që përdorin njerëzit e pasur për të vazhduar përpara dhe për të përmbushur qëllimet e tyre:

Bëjnë veten të besojë se nuk ka para mjaftueshëm edhe kur ka
Njerëzit e pasur nuk kanë frikë të financojnë të ardhmen e tyre nga xhepat e njerëzve të tjerë. “Nëse ata krijojnë një ide të shkëlqyeshme që nuk janë në gjendje të financojnë, ata vazhdojnë të përdorin paratë e njerëzve të tjerë për ta bërë atë të ndodhë”, shkruan Siebold. Por pyetja që lind shpesh është: ku duhet të investosh, në blerje apo të ndjekësh? Të pasurit e dinë se paratë janë gjithmonë të disponueshme sepse njerëzit e pasur gjithmonë kërkojnë investime të mëdha dhe interpretues të shkëlqyeshëm për t’i bërë ato investime fitimprurëse .

Ata vendosin pritshmëri të larta
Pasi të vendosin qëllime ambicioze, ata menjëherë fillojnë të kërkojnë mënyra për t’i zgjidhur ato: “Kampionët nuk presin që të ndodhin gjërat, ato bëjnë që gjërat të ndodhin”. Ndërsa klasa e mesme i përcaktojnë pritshmëritë e tyre financiare të ulëta, kështu që ata nuk zhgënjehen kurrë, të pasurit i vendosin pritshmëritë e tyre jashtëzakonisht të larta. “Dituria e lashtë thotë se ju merrni atë që prisni, megjithatë shumë njerëz vendosin ta kufizojnë jetën e tyre në mediokritetin e klasës së mesme në përpjekje për t’u mbrojtur nga dështimi”.

Lexo: Truke psikologjike për ata që nuk kanë besim tek vetja e tyre

Dëshirojnë të fitojnë para sikur po luajnë një lojë
Njerëzit e pasur e mendojnë biznesin dhe jetën si një lojë, ku ata duhet të dalin gjithmonë të fituar. “Kjo është arsyeja që milionerët vazhdojnë të punojnë çdo ditë, duke ndjekur suksesin e tyre të rradhës. Paratë për këta njerëz nuk janë më shumë se një matës që u tregon atyre kur ata kanë arritur objektivin e tyre të fundit”. Sa më shumë të emocionuar të jenë ata, aq më shumë do të punojnë dhe aq më shumë kanë sukses.

Ata i personifikojnë paratë dhe i shohin si mik
Ndërsa njerëzit e pasur besojnë se paraja mund të zgjidhë problemet dhe të blejë paqen e mendjes, klasa e mesme “i sheh paratë si një e keqe e domosdoshme e pafundme që duhet të durohet si pjesë e jetës”, vazhdon ai më tej. Për njerëzit e pasur, paratë janë aleati dhe miku i tyre më i mirë.  “Ai është mik që ka fuqinë t’u japë fund netëve pa gjumë, shqetësimeve, dhimbje fizike dhe madje mund të shpëtojë jetën e tyre.”

Ata mposhtin frikën
Për të pasurit, frika nuk është ekzistente. Në këtë nivel të mendimit, gjithçka duket e mundur. Për të arritur në këtë nivel, duhet të jeni të gatshëm të largoheni nga zona juaj e rehatisë, që është pikërisht ajo që bëjnë njerëzit më të pasur, thotë Siebold. “Mendimtarët e klasës botërore mësojnë herët që të bëhesh milioner nuk është e lehtë dhe nevoja për rehati mund të jetë shkatërruese. Ata mësojnë të jenë të komod ndërsa veprojnë në vazhdimisht në gjendje pasigurie”.

Ata i thonë vetes se, të pasurohesh është e natyrshme
Sipas tyre, ky besim është ai që ju garanton suksesin. Përmbushja dhe lumturia janë rendi natyror i ekzistencës, sipas tyre.

CNBC

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale