5 hapat për të shtuar motivimin dhe për të përmirësuar jetën tuajShkruar nga Shpresa Rupar

Pesë hapat më poshtë, hapa të thjeshtë dhe tepër të dobishëm, mund të ndihmojnë njerëzit, që të përmirësojnë jetën e tyre. Doni t’i njihni?
Nëse ju mund të asocioheni me këto 5 hapa, nëse ju e gjeni veten brenda këtyre pesë pyetjeve, ju mund të gjeni përgjigjet e shumë pyetjeve dhe dilemave, me të cilat ndoshta ndesheni në jetën e pëditshme…

Përgjigjet mund t’i shkruani edhe në letër, apo në ditarin tuaj personal. Jeni gati?

Fillimisht, duhet të zgjidhni një gjë, të cilën dëshironi ta ndryshoni në jetën tuaj. E gjetët?
Ndoshta mund të dëshironi të përmirësoni financat, të ndryshoni karrierën, ndoshta kërkoni partnerin e jetës, ndoshta doni të përmirësoni gjuhën e komunikimit, ndoshta keni një problem shëndetësor, ndoshta thjesht kërkoni qetësinë dhe paqen e brendshme… çfarëdo të jetë ajo, ok?

Mendoni për vendimin, hapat që janë të nevojshme drejt këtij ndryshimi, drejt këtij objektivi, që ju doni të arrini.
Çfarë ju duhet të bëni më shumë, çfarë më pak, nga se ndoshta do ishte mirë të hiqni dorë fare? Çfarë do ishte mirë të filloni të bënit dhe çfarë jo? Cila sjellje, cilat veprime do t’ju sjellin rezulatet që ju dëshironi, sidomos nëse kësaj sjellje i shtoni pak humor, pak pozitivitet, optimizëm, buzëqeshje?

Mendoni se çfarë do t’ju sillte ky rezulatat?
P.sh: Nëse dëshironi të përmirësoni financat, çfarë ju bëni me këto lekë? Çfarë makine apo shtëpie do blini, ku shkoni me pushime? Çfarë ju bleni njerëzve që ju duan dhe i doni? Nëse keni zgjedhur partnerin, si do ta kalonit kohën me këtë partner/e? Nëse keni zgjedhur qetësinë e brendshme, ku do ndikonte kjo qetësi, çfarë ju përfitoni me këtë paqe dhe lumturi të brendshme?

Lexo:  Shpresa Rupar, trajnerja e parë ndërkombëtare shqiptare e NLP

Po sikur këto ndryshime të mos i arrini?
1 vit, 2 vjet, 5 vjet, 20 vjet, deri në fund të jetës asgjë nuk ndryshon? Si do ndiheni? Përveç jush, kush tjetër vuan me këtë mos ndryshimin tuaj?

Pyesni veten se kush tjetër e ka këtë problem? 
Kush ndoshta vuan këto momente dhe ju mund t’i ndihmoni me këtë ndryshim, që ju arrini tek vetja? Nëse këto momente ju keni suksese, kë do inkurajonit me shembullin tuaj?

Nëse, kur ju, ju përgjigjet këtyre pyetjeve, u ndjetë sadopak të motivuar, nëse i ndjetë disa shkëndija brenda jush, atëherë bashkohuni me programin e plotë të trajnimit në Shkurt, Mars dhe Prill 2020.

 

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale