WeWork, startup-i njëbrirësh ka vendosur të testojë tregjet publike
Përditësuar së fundmi: 30/04/2019

WeWork, startup-i njëbrirësh ka vendosur të testojë tregjet publike

Share
nga Neada Muçaj
Pri 30, 2019

Kompania We, e njohur ndryshe si WeWork, gjatë një deklarate tha se ka vendosur të bëhet publike.

Lançuar në New York në vitin 2010, WeWork filloi të marrë me qira hapësira për zyra me çmim të ulët dhe më pas i rinovoi ato për të krijuar ambiente pune të ndara për kompanitë dhe individët që kërkonin një vend ku mund t’u përgjigjen email-eve pa paguar tarifat e larta komerciale të zyrave të zakonshme.

Lexoni: Dëshiron të rritesh në detyrë? Bëhu njëbrirësh.

Në vitin 2017, Forbes raportoi se WeWork ishte një nga startup-et më me vlerë në Amerikë (45 miliardë dollarë). Ajo mbështetej në investimet e jashtme për të qëndruar në sipërfaqen e tregjeve më të populluara dhe më të shtrenjta të agjencive imobiliare në botë. Sipas PitchBook, Masayoshi Son, CEO i Soft Bank ka investuar më shumë se 8 miliardë dollarë dhe sot kompania vlen 47 miliardë dollarë.

Lexoni: Pse miliarderi Masayoshi Son investoi për Jack Ma?

Kompania raportoi 1.8 miliardë dollarë të ardhura vjetore në vitin 2018, dy herë më e lartë se të ardhurat nga viti i kaluar, por gjithashtu raportoi dhe një humbje prej 1.9 miliardë dollarësh.

“Vlera dhe përmasat tona sot janë të bazuara më shumë në energjinë dhe frymën e kompanisë, sesa në shumëfishimin e të ardhurave,” tha për Forbes CEO, Adam Neumann.

/Forbes

Subscribe në kanalin tonë në YouTube