Vetëm dija mund të transformojë botën. Alkida Lushaj, studentja aktive, sot pedagoge » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 25/01/2019

Vetëm dija mund të transformojë botën. Alkida Lushaj, studentja aktive, sot pedagoge

Share
nga Admin
Jan 25, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Ornela Trupja

Nëse njeh Alkida Lushaj, kupton se ajo sot është produkt i i një pune aktive studimore. Pas studimit për Shkenca Politike, ka kryer  Masterin e parë për Diplomaci dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin e Tiranës dhe një Master të dytë për Studime Euro-Aziatike në Universitetin e Stambollit. Me etje për dije e ndërveprim, gjatë studimeve ajo mori pjesë në aktivitete dhe trajnime të ndryshme në Europë si: Austri, Belgjikë, Itali, Francë, Turqi, Maqedoni.

Ajo tregon për Businessmag.al se ka qenë pjesëmarrëse në shumë intershipe. Në intershipin ku ishte përzgjedhur nga stafi ndërkombëtar i UNDP, ishte e vetmja shqiptare që mori pjesë. Ajo u bë gjithashtu pjesë e stafit në Samitin Humanitar Botëror, që u organizua nga Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara  z.Ban Ki-Moon.

Aktualisht punon pranë Universitetit të New York-ut si Projekt Koordinatore dhe Asistent Profesore. Alikda është e angazhuar ndërkohë edhe në  Institutin e Studimeve Politike, ku merret me projekte kombëtare e ndërkombëtare në lidhje me demokracinë dhe të drejtat e njeriut. Me një ndjeshmëri të lartë për barazinë gjinore, ajo ka zhvilluar kërkime dhe publikoi raporte lidhur me: modernizimin e gruas shqiptare gjatë monarkisë (1928-1939), si dhe barazisë gjinore në Shqipëri.

“Vetëm dija mund të transformojë botën”, -shprehet Alkida, duke treguar se të gjitha këto eksperienca kanë ndikuar pozitivisht në formimin profesional të saj. Me ide të qarta dhe bindje rreth asaj çfarë kërkon në karrierën e saj, Aklida një pjesë të rrugëtimit na tregon se e ka ndërtuar që kur ishte studente.

A nuk do të ishte mirë që çdo student të qartësojë sa më shpejt planin e tij për zhvillimin e karrierës, në mënyrë që të nisë shtrimin e rrugës për sukses që kur është student?!