Toyota synon t'i dërgojë njerëzit në Hënë
Përditësuar së fundmi: 14/03/2019

Toyota synon t’i dërgojë njerëzit në Hënë

Share
nga Neada Muçaj
Mar 14, 2019


Brenda këtyre 10 viteve, Toyota synon t’i dërgojë njerëzit në Hënë.

Prodhuesi i makinave po bashkëpunon me agjencinë hapësinore të Japonisë JAXA, për të ndërtuar një makinë me energji elektrike që mund të lëvizë në Hënë.

“Kjo makinë do të jetë në gjendje të mbajë 2 njerëz dhe të përshkruajë kilometra në sipërfaqen e Hënës,” ka deklaruar një përfaqësues i kompanisë. Automjeti do të projektohet në mënyrë të tillë që austronautët të jetojnë në brendësi të tij pa veshur kostumet hapësinore.

Sipas Toyota, ajo është akoma në fazë konceptuale, por parashikohet të jetë 6 metra e gjatë dhe afërsisht e madhe sa dy minibusë.

Automjetet elektrike dhe me karburant mund të udhëtojnë shumë më tepër sesa ato me bateri, gjë që e bën teknologjinë e përshtatshme për projektin hënor.

Edhe pse sasia e energjisë që mund të transportohet në hënë është e kufizuar, roveri do të ketë një shtrirje prej më shumë se 10,000 kilometra.

Drejtori i Toyota, Akio Toyoda tha se, projekti tregon besim në “qëndrueshmërinë dhe performancën e ngarjes” së automjeteve dhe teknologjinë e re të qelizave të karburantit për fuqizimin e makinave elektrike.

/CNN


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM