TEST: Ushtrime për të testuar logjikën


Ushtrime për të testuar logjikën

1. Cili nga rrathët përshtatet më ngjyrat e piramidës?

2. Gjej fjalët që formohen dhe cila prej tyre nuk bën pjesë në këtë grup.

3. Gjej mbiemrat e personazheve të famshëm. Cili prej tyre nuk i përket listës?

4. Gjej numrin që mungon.

5. Cili është numri i rradhës dhe pse?

6. A, B apo C? Cila prej tyre nuk është e saktë?

Zbulo përgjigjet e sakta më poshtë:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

  1. Përgjigjia e saktë është numri 4.
  2. Fjalët që formohen janë “bacon”, “infinity” dhe “beauty”. “Bacon” nuk i përket grupit sepse nuk mbaron me “y”.
  3. Mbiemrat janë: Picasso, Grieg, Monet, dhe Rembrandt. Grieg nuk i përket kësaj liste, sepse ai është një kompozitor dhe pjesa tjetër janë piktorë.
  4. Numri i rradhës është 23. Rritim shumën e numrave të mëparshëm me 1.

2 + 5 = 7;
7 + 1 = 8

5 + 8 = 13;
13 + 1 = 14

8 + 14 = 22;
22 + 1 = 23

5. Përgjigja është numri i kryqëzimeve të vijave të drejta.

6. Nëse i ktheni figurat, të gjitha duken si shembulli i dhënë. Por figura nën shkronjën C nuk ka             kutinë e kuqe.

/BrightSide

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale