Studentët  e bujqësisë mundësi për bursa pasuniversitare nga FAO
Përditësuar së fundmi: 11/01/2018

Studentët e bujqësisë mundësi për bursa pasuniversitare nga FAO

Share
nga Albana Mucaj
Jan 11, 2018

Studentë dhe ekspertë në fushën e bujqësisë mund të investojnë në karrierën e tyre përmes studimeve pasuniversitare përmes Agjensisë së Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO).

FAO bën të ditur se ka nisur pranimi i aplikimeve për Programin e Bursave, mundësuar nga qeveria hungareze. Bursa dyvjeçare financon studimet pasuniversitare në disiplina të lidhura me bujqësinë, për studentë me të ardhme premtuese që vijnë nga vendet në zhvillim dhe ato me të ardhura të mesme.

Në vitin e dhjetë rradhazi, programi i bursave FAO i sponsorizuar nga Hungaria u ofron profesionistëve të rinj mundësinë për të zgjeruar dhe thelluar njohuritë e tyre, bën të ditur agjensia ndërkombëtare. Ata që pranohen në program do të ndjekin studime në blegtori, në menaxhimin i ujit në bujqësi ose në inxhinieri mjedisore, në Universitetin e Debrecen ose në Universitetin Szent Istvan – të dy institucione të njohura hungareze të arsimit të lartë.

Bursa mbulon tarifat e aplikimit dhe të shkollimit, librat bazë, strehimin në konvikte, shpenzimet e jetesës dhe sigurimin shëndetësor.

Afati për dërgimin e aplikimeve është 28 shkurt 2018, për vitin akademik që fillon në vjeshtë 2018.

Deri tani, rreth 300 studentë kanë përfituar nga bursa e FAO/Hungarisë, vërejnë burimet zyrtare të agjensisë, duke theksuar se, pas kthimit në vendet e tyre të origjinës, ata kanë shanse më të mira në tregun e punës. Të rinjtë gjithashtu kanë qasje në një rrjet profesional global me studiues të tjerë dhe profesorët e tyre.

Shtetasit e vendeve në vijim, të cilët gjithashtu duhet të jenë rezidentë në vendet e tyre, kanë të drejtë të aplikojnë për programin:

Afganistani, Shqipëria, Algjeria, Angola, Azerbaixhan, Armeni, Bangladesh, Bjellorusi, Bosniadhe Herzegovina, Burkina Faso, Cad, Egjipt, Etiopia, Gambia, Gjeorgji, Ghana, Jordan, Kazakistan, Kenya, Kosova*, Kyrgyzstan, Laos, Liban, Maqedonia, Madagaskar, Mali, Myanmar, Moldavia, Mongolia, Mali i Zi, Namibia, Nigeria, Korea e Veriut, Palestina, Filipinet, Serbia, Somalia, Sudani Jugor, Taxhikistan, Turkmenistani, Uganda, Ukraina, Uzbekistan, Vietnam, Jemen.

*Referenca nda Kosovës duhet të kuptohen në kontekstin e Rezolutës së Këshillit të Sigurisë 1244 (1999). Për të aplikuar klikoni këtu.


Evente

Seminar për “Negociatat dhe Shitjet B2B”

Dhjetor 19, 2018
9 AM – 5:30 PM