Stephen Hawking paralajmëron: "Njerëzit duhet të largohen nga Toka."
Përditësuar së fundmi: 23/06/2017

Stephen Hawking paralajmëron: “Njerëzit duhet të largohen nga Toka.”

Share
nga Neada Muçaj
Qer 23, 2017

Stephen Hawking thotë se duhet të kolonizojmë Hënën dhe Marsin, sa më shpejt.

“Hapësirat po zvogëlohen dhe është koha të eksplorojmë sisteme të tjera diellore, botë të reja. Përhapja është e vetmja gjë që mund të na shpëtojë. Jam i bindur që njerëzit duhet të largohen nga Toka,” tha Hawking, sipas BBC.

Fizikanti i njohur botëror dhe pesimisti më i madh për të ardhmen e njerëzimit, thekson se lufta ndaj ndryshimeve klimaterike dhe ngrohjes globale janë objektiva të rëndësishëm, ndërsa udhëtimi i njerëzve në hapësirë është çelësi për “të përmirësuar njerëzimin”.

Lexoni – Stephen Hawking: Teknologjia artificiale mund të sjell fundin e njerëzimit

Hawking tha se kombet drejtuese duhet të dërgojnë austronaut në Hënë deri në vitin 2020 dhe të planifikojnë ndërtimin e një baze hënore brenda 30 vitesh. Ai shtoi se njerëzit duhet të kenë vizituar Marsin brenda vitit 2025.

“Përhapja në hapësirë do të ndryshojë totalisht të ardhmen e njerëzimit,” shprehet Hawking. “Unë shpresoj se kjo do të bashkojë kombet konkurruese në një qëllim të vetëm, për t’u përballur me sfidën e përbashkët për të gjithë ne. ”

/Fortune


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM