Specialiteti shqiptar përdoret edhe në Serbi - Business Magazine Albania

Specialiteti shqiptar përdoret edhe në Serbi

~3 minuta lexim


Kuzhinjeri Nebojsha Bojkoviç është në punë. Çdo ditë gatuan dhe bashkë me ushqimet, në Nish porositet gjithmonë “Albanska Sallata” apo sallata shqiptare.

“Buka mund të jetë e freskët apo e vjetër, por e rëndësishme është të piqet mirë”, thotë Nebojsha Bojkoviç.

Shumica e shqiptarëve, as në Shqipëri e as në Kosovë, por as serbët që nuk janë nga ky qytet, nuk kanë dëgjuar kurrë për një specialitet të tillë. Bukë e thekur me vaj dhe erëza.

“Kjo është një nga gjërat më të famshme në Nish dhe shkon me gjithçka, por më së shumti me qofte”, shprehet më tej kuzhinjeri Bojkoviç.

Edhe nëse diçka quhet shqiptare, as për mysafirët e as për kuzhinierin, kjo nuk është gjë e madhe. Miqësitë me shqiptarët kanë ekzistuar në kohë të ndryshme. Por pak flitet për to.

Pronari i restorantit, që në Serbi njihen si kafana apo taverna të hareshme, Zorislav Stankoviç ka qenë në Shqipëri disa vite më parë, por nuk e ka gjetur specialitetin e tij.

“Në jug të Serbisë e kemi traditë këtë, në veri jo. Kam dëgjuar që Edi Rama do të vijë në Nish dhe besoj se do të ketë rastin ta provojë këtë specialitet, atje ku do të jenë takimet. Nëse jo, është i mirëpritur këtu te ne”, thotë Zorislav Stankoviç.

Besohet se ushtarët serbë që kalonin në Shqipëri për të ikur nga lufta 100 vite më parë, hanin bukë të vjetër me vaj dhe erëza. Politika dhe buka e thekur zakonisht shijojnë bashkë, por në menu kjo futet vetëm në antipastë.

Burimi: top-channel.tv

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #37 - Prill 2025

Mendo lokalisht, vepro globalisht

Viti 2025 vjen me sfida dhe mundësi të mëdha në sektorë të rëndësishëm të ekonomisë sonë. Turizmi shqiptar po përjeton një rritje të jashtëzakonshme, ku duket se pas një prezantimi mbresëlënës në ITB Berlin, Shqipëria është gati të pozicionohet si një destinacion i rëndësishëm në hartën botërore me një ofertë të larmishme turistike. Paralelisht, tregu i pasurive të paluajtshme po përballet me ndyshime të shumta, ku investimet strategjike dhe zhvillimi i qëndrueshëm janë kyç për suksesin e këtij sektori.
Teknologjia vazhdon të transformojë mënyrën se si jetojmë dhe punojmë. Inteligjenca Artificiale nuk është më thjesht një mjet ndihmës, por një faktor vendimtar që po shkruan rregulla të reja në çdo industri.

Bota përballë sfidës së krijimit të një axhende më humane për Inteligjencën Artificiale – si mund ta vendosim atë në shërbim të njeriut, pa e shndërruar në një rrezik për demokracinë dhe ekonominë globale? Ndërsa jetojmë në një botë që ndryshon vazhdimisht, shohim sesi Fintech është një realitet i padiskutueshëm që po lehtëson ditë pas dite jetën dhe veprimtarinë e bizneseve dhe individëve. Ajo që konfirmojmë me siguri në këtë edicion është sesi bizneset shqiptare po përqafojnë gjithnjë e më shumë një qasje europiane në menaxhim, kulturë, lidership dhe investime, duke u nxitur drejt inovacionit dhe …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0