Skema IDEA-Grant, mbështetje sipërmarrjeve të reja, rreth 25 milionë lekë për 43 përfitues » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 28/05/2019

Skema IDEA-Grant, mbështetje sipërmarrjeve të reja, rreth 25 milionë lekë për 43 përfitues

Share
nga Admin
Maj 28, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

43 të rinj kanë fituar financim deri më tani nga skema IDEA-Grant në kuadër të projektit ProSEED. Ceremonia e ndarjes së certifikatave u zhvillua në bashkëpunim mes Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë dhe GIZ, të cilët po e zbatojnë këtë projekt.

Projekti mundëson mbështetje financiare për fillimin e biznesit përkatësisht në vlerën 4.000 € për projekte individuale dhe 7.000 € për projekte në grup.

Për periudhën Shtator 2018-Prill 2019 janë përzgjedhur 43 përfitues të granteve në skemën IDEA-Grant, nga 137 aplikime që kanë qenë në total, nga të cilat 110 kanë kaluar në kontroll administrativ.

Shuma totale e granteve të akoroduar për 43 Përfitues të IDEA-Grant është rreth 25 milionë lekë, ndërkohë që idetë e biznesit i përkasin fushave të Turizmit, Digital Marketing/Shitje, Agropërpunim/shërbime ushqimore, ICT, Artizanat, Bujqësi, Shërbime të tjera.

Zv.Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Belinda Ikonomi, vlerësoi mbështetjen që ky projekt jep për nxitjen e krijimit të bizneseve të reja në vendin tonë.

Shtylla e dytë e projektit ProSEED ka në fokus rritjen e punësimit nëpërmjet zhvillimit të ndërmarrjeve të vogla, të mesme dhe sipërmarrjeve të reja në fusha të ndryshme të ekonomisë.

Dhënia e grantit të aspirantëve për sipërmarrës (Skema IDEA- Grant) do të mbështesë sipërmarrësit aspirantë dhe ekzistues në Shqipëri, bazuar në një proces konkurrues. Shuma totale për këtë shtyllë është 500.000 euro. Qëllimi në këtë rast është që të ofrojë grante me objektivin, që të ofrohen deri në 110 grante për sipërmarrësit aspirues dhe bizneset ekzistuese, duke përfshirë një përqindje prej 40% për gratë dhe të paktën 20% për emigrantët e kthyer, si dhe krijimin e vendeve të reja pune. Skema bazohet në një proces konkurrues, gjatë të cilit aspirantët sipërmarrës do të aplikojnë për dhënien e granteve.