Si të krijoni një kulturë pozitive të kompanisë?
Përditësuar së fundmi: 21/11/2019

Si të krijoni një kulturë pozitive të kompanisë?

Share
nga Ornela Trupja
Nën 21, 2019

Kultura e kompanisë është një pjesë integrale e biznesit. Ndikon pothuajse në çdo aspekt të një kompanie. Nga rekrutimi i talentit të lartë deri në përmirësimin e kënaqësisë së punonjësve, që është baza e një fuqie punëtore të lumtur. Mungesa e një kulture pozitive në kompani, sjell pasoja negative.

Ekziston një arsye pse kompanitë që janë cilësuar si një vendi më i mirë për të punuar, kanë kaq shumë sukses. Këto organizata kanë tendencë të kenë kulturë të fortë, pozitive të korporatave që i ndihmojnë punonjësit të ndjehen dhe të bëjnë më të mirën në punë.

Por pse është kultura e korporatës një pjesë kaq e rëndësishme e një biznesi?

Lexo: 5 mënyra për të mbrojtur kompaninë tuaj nga një sulm në internet

  • Rekrutimi. Shumë profesionistë të HR bien dakord se një kulturë e fortë e kompanisë është një nga mënyrat më të mira për të tërhequr punonjës të mirë. Një kulturë pozitive i jep një organizate një avantazh konkurrues.
  •  Besnikëria e punonjësve. Jo vetëm që një kulturë pozitive do të ndihmojë përpjekjet për rekrutim, por do të ndihmojë në ruajtjen e talentit të lartë gjithashtu. Një kulturë pozitive nxit një ndjenjë të besnikërisë së punonjësve. Punonjësit kanë më shumë të ngjarë të qëndrojnë me punëdhënësin e tyre aktual, kur mendojnë se trajtohen siç duhet dhe janë të lumtur kur shkojnë në punë çdo ditë.
  • Kënaqësia në punë. Nuk është për t’u habitur që kënaqësia e punës është më e lartë në kompanitë me kulturë pozitive të korporatave. Punëdhënësit që investojnë në mirëqenien e punonjësve të tyre do të shpërblehen me punonjës të lumtur, të përkushtuar
  • Bashkëpunimi. Punonjësit kanë më shumë të ngjarë të mblidhen si një ekip në kompani me një kulturë të fortë. Një kulturë pozitive lehtëson bashkëveprimin shoqëror, punën në grup dhe komunikimin e hapur. Ky bashkëpunim mund të çojë në disa rezultate të mahnitshme.
  • Performanca e punës. Kulturat e forta të kompanisë kanë qenë të lidhura me nivele më të larta të produktivitetit. Kjo për shkak se punonjësit priren të jenë më të motivuar dhe të përkushtuar për punëdhënësit që investojnë në mirëqenien dhe lumturinë e tyre.
  • Morali i punonjësve. Ruajtja e një kulture pozitive të kompanisë është një mënyrë e garantuar për të rritur moralin e punonjësve . Punonjësit natyrisht do të ndjehen më të lumtur dhe do të kënaqen me punën e tyre më shumë kur punojnë në një mjedis pozitiv.
  • Më pak stres. Një kulturë pozitive e kompanisë do të ndihmojë në uljen e stresit në vendin e punës. Kompanitë me një kulturë të fortë korporative kanë tendencë të shohin më pak punonjës të stresuar, gjë që ndihmon në rritjen e shëndetit të punonjësve dhe performancën së punës.

ForbesEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00