Si duhet të sillemi me kolegët


Nëse ky është sabotim apo konkurrencë e drejtpërdrejtë, këtu janë mënyrat se si ta mbroni karrierën tuaj nga ata që dëshirojnë t’ju pengojnë.

Zbusni lakminë.

Qëndroni nën radar duke qenë modest, herën tjetër që dëshironi të transmetoni një arritje, konsideroni si i bën kjo të ndihen të tjerët. Gjithashtu ndani informacion në lidhje me përpjekjet dhe dështimet tona. Pas një pushimi të madh, për shembull, mos harroni të tregoni historinë e humbjes së bagazhit tuaj dhe jo vetëm kënaqësitë që morët nga udhëtimi.

Dëgjoni instinktin tuaj.

Nëse e gjeni veten duke u mbrojtur nga një bashkëpunëtor, ekspertët sugjerojnë se është e rëndësishme të dëgjoni instiktin tuaj dhe të veproni sipas tij.

Mos besoni shumë.

Besimi ndërtohet mbi themelet e një marrëdhënie të mirë. Është shqetësuese të zbulosh se po tradhtoheni nga një bashkëpunëtor; veçanërisht nëse keni punuar ngushtë me atë person dhe keni menduar se mund t’i besoni. Në vend që të mbështesni besimin në fjalët e dikujt, vëzhgoni veprat e tyre. Ndërsa ata mund t’ju urojnë gjatë një promovimi, vini re nëse veprat e tyre thonë të kundërtën.

I mbani ata afër.

Nëse besoni se dikush ka diçka kundër, përpiquni t’i përfshini ata.

Merreni seriozisht.

Nëse gjeni prova sabotimi, merreni seriozisht situatën. Mblidhni prova për të mbështetur besimin tuaj se po ju sabotojnë. Ekspertët sugjerojnë të mbani një ditar me detaje rreth shqetësimeve tuaja me prova që i mbështesin ato, dhe të mblidhni informacion nga kolegët e tjerë, nëse janë të vetëdijshëm se po ju tradhtojnë.

Tregohuni i drejtpërdrejtë.

Në vend që të ankoheni tek shefi, ju duhet të flisni direkt me bashkëpunëtori.

Mbroni vetveten.

Ndryshoni fjalëkalimet tuaja, fikni kompjuterin tuaj, kur largoheni nga tavolina e punës dhe siguroni në kyç dokumentet delikate.

/Ekonomiaonlnine

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale