Shumë njerëz në Britaninë e Madhe i shmangin qëllimisht lajmet

shmangin lajmet

Pas një rritje të shpejtë të konsumit të lajmeve gjatë krizës COVID-19, më shumë njerëz në Britaninë e Madhe tani thonë se po përpiqen të shmangin lajmet – arsyeja më e zakonshme janë shqetësimet, që shkaktojnë lajmet në gjendjen shpirtërore të tyre.

Për një numër në rritje të njerëzve, mprehtësia e pafund e lajmeve, që ata shohin dhe dëgjojnë është e tepërt, sipas hulumtimeve të bëra nga Instituti Reuters për Studimet e Gazetarisë në Universitetin e Oksfordit.

Rreth 59% e të anketuarve në javën e dytë të majit thanë se ndonjëherë i shmangin qëllimisht lajmet, krahasuar me 49%, që thanë të njëjtën gjë në mes të prillit. Rreth 22% e njerëzve thanë që ata shpesh ose gjithmonë përpiqen të shmangin lajmet (nga 15% në mes të prillit).

Vetëm 20% e njerëzve thanë se asnjëherë nuk kërkojnë të shmangin lajmet, në mënyrë të qëllimshme.

Shumica dërrmuese e njerëzve (86%), të cilët gjithmonë ose shpesh shmangin lajmet e bëjnë këtë për të shmangur raportimin për pandeminë të paktën për disa kohë. Shumica e këtyre njerëzve thanë se janë kryesisht të shqetësuar për efektin që lajmi ka në humorin e tyre (66%). Një e treta (33%) mendojnë se ka shumë lajme dhe 28% thanë se i shmangin ato sepse mendojnë se nuk ka asgjë, që mund të bëjnë me informacionin e transmetuar.

Lexoni: Zelanda e Re drejt hapjes, propozohet java e punës 4-ditore

Nga ata që thanë se shmangin lajmet qëllimisht, një e treta e të anketuarve (32%) thanë se i shmangin sepse nuk u besojnë lajmeve; kjo arsye u shpreh nga 49% e këtyre njerëzve, që e përshkruanin veten si krahu i djathtë.

Shmangia e lajmeve është përhapur në mënyrë të barabartë në grupe të ndryshme sociale. Studiuesit gjetën vetëm dallime të vogla bazuar në të ardhura, arsim dhe pikëpamje politike.

Por kishte disa dallime në moshë dhe gjini. Ata të moshës nga 25 deri në 44 vjeç kanë më shumë të ngjarë të thonë se gjithmonë ose shpesh shmangin lajmet (28%) sesa të rriturit nën 25 vjeç (19%) dhe mbi 45 (19%).

Gratë kanë më shumë gjasa të shmangin lajmet (26%) sesa burrat (18%), për të cilët studiuesit thonë se rritin “pabarazitë gjinore në përdorimin e lajmeve”.

Rreth një e treta e njerëzve të anketuar (30%) mendojnë se situata e COVID-19 në Britaninë e Madhe po shkon në drejtimin e duhur (nga 35% në mes të prillit). Numri i njerëzve, që besojnë se vendi është në rrugën e gabuar është dyfishuar që nga mesi i prillit nga 10% atëherë në 20% tani. Më pak se gjysma (45%) thanë se besojnë se situata e paraqitur është një miks.

WARC

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale