Ai po kthehej në një biznes për të porositur pica online me një dorëzim të vërtetë në shtëpinë e dikujt. Sela po e bënte atë manualisht: Ai merrte një email me porosinë dhe i telefononte vetë.
“Mbaj mend që kam kaluar nga Verizon për te AT & T, për shkak se AT & T lejon që të shfletojmë internetin dhe të marrim telefonata në të njëjtën kohë”, ka thënë Sela në Business Insider. “Në atë kohë, unë isha duke marrë porosi çdo disa orë. Nuk kisha një staf për të transmetuar porosinë, madje nuk kisha as teknologji për të transmetuar porosinë”.
Kjo ishte në vitin 2011, kur biznesi përbëhej vetëm nga Sela dhe laptopi i tij. Por në më pak se një vit, Sela shtoi më shumë se 100 të punësuar pa asnjë rekrutim. Ai e ka kthyer biznesin në një sipërmarrje startup që numëron shumë piceri fizike si partnerë dhe ka për qëllim të çojë fitimin në 40 miliardë $.
Një biznes familjar
Sela ka lindur në Shqipëri, e cila është pjesë e arsyes që ai u fut në biznesin e picerisë. Shumica e miqve dhe familjes së Selës posedojnë dhe veprojnë në piceritë në zonën më të madhe të New York City dhe gjyshërit e tij kishin në pronësi një piceri në Manhatan në vitet ’70. Sela vetë u rrit në ishullin Staten.
Pas diplomimit në shkencat kompjuterike dhe fillimit të kompanisë së tij IT, ai shpejt u bë mbështetja e teknologjisë për dyqanet e picerive të familjes dhe miqve të tij.
“Rreth vitit 2009, kam vënë re një trend,” tha ai. “Ata erdhën tek unë dhe më thanë: ‘ Hej Ilir, mund të më ndërtosh një faqe interneti që të mund të realizohen edhe porosi online?’ ”
Sela filloi të shikonte nga industria e picave dhe kuptoi diçka të habitshme: Ishte një industri miliardë dollarëshe dominuar nga piceritë e pavarura – 60% e vendeve të picave ishin dyqanet e amvisave – por 90% e porosive online ishin vendosur nga ajo që Sela e quan “Big Pizza”: Domino, Papa John’s dhe Pizza Hut.
Sela këkronte t’a zhvillonte këtë fushë, kështu që ai filloi atë që u quajt më pas MyPizza: një faqe interneti që në partneritet me piceri të pavarura trajtonin aspektin e shpërndarjes për bizneset e tyre. Përdoruesit mund të hynë në MyPizza dhe të bëjnë një porosi në vend që t’a telefonojnë atë.
Tani, MyPizza po bëhet diçka e re: Slice.
Slice punon me 6.000 piceri në më shumë se 1.500 qytete amerikane dhe merr një taksë të sheshtë prej picerive me të cilat është partnere. Kompania u zhvendos në një zyrë të re në Chelsea rreth dy muaj më parë për të akomoduar zgjerimin e saj dhe u bë një Partnere për sipërmarrjet në korrik.
Me kalimin e kohës, Sela tha se shpreson që kompania mund të ndihmojë në nxitjen e konsumit të picave.
E veçanta e përgatitjes së picave të Ilirit është djathi klasik, madje ai thotë se shumë njerëz bëjnë shaka me këtë, por të gjithë e dinë se ky djathë bën që pica të jetë kaq e shijshme dhe e veçantë.
burimi: Entrepreneur
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.