Qeveria Hungareze fonde për kompanitë shqiptare


Në kuadër të nxitjes së bashkëpunimit dhe marrëdhënieve ekonomike mes Shqipërisë dhe Hungarisë, qeveria hungareze ka lancuar nismën “country limit”. Nëpërmjet kësaj nisme qeveria hungareze ofron shumën 184.6 milionë euro në forme kredie ose huaje për kompani, ente shtetërore dhe SME nga Shqipëria ose subjekte hungareze që punojnë me Shqipërinë.

Kreditimi apo huadhënia do të bëhet nëpërmjet EXIM Bank, e cila mund të financojë deri në 85 % të shumës, ndërkohë qe pjesën e mbetur te shumes duhet ta mbuloje subjekti qe përfiton kredinë. Kreditimi ose huadhënia mund të jetë afatshkurtër (30 ditë deri në 2 vjet) dhe afatgjatë (2 deri në 10 vjet).

Subjektet e interesuara për të përfituar nga kjo nismë, mund të kontaktojnë në lidhje me detajet, formularët dhe çdo sqarim tjetër, Znj.Martina Kasnyik, Atashe tregtar pranë Ambasadës hungareze në Tiranë, në kontaktetE-mail: martina.kasnyik@mfa.gov.hu; Tel.: +355 4 2232238; Mob.: + 355 68 804 5215.

Burimi: aida.gov.al 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale