Parashikimet për rritjen e shitjeve të pajisjeve teknologjike në 3 mujorin e katërt te 2020

Shitjet e pajisjeve teknologjike nga konsumatorët në SH.B.A. do të rriten me 18% në 3 mujorin e katërt te 2020 krahasuar me 4% në 3 mujorin e katërt të 2019. Sipas të dhënave kërkimore të analizuara dhe publikuara nga ComprarAcciones.com, shitjet e pajisjeve teknologjike nga konsumatorët do të rriten me 18% nga viti në vit (YoY) në 3 mujorin e katërt  të 2020, si rezultat i trendit të vazhdimit të punës dhe mësimit nga shtëpia. Krahasimisht, shkalla e rritjes në 3 mujorin e katërt të 2019 ishte vetëm në 4%. Një pjesë e madhe e shitjeve në 3 mujorin e dytë të 2020 u kryen në internet,  me eCommerce që përfaqëson  69% të blerjeve. Krahasimisht, në 3 mujorin e dytë të 2019, shitjet në internet të pajisjeve elektronike përbënin 48% të të ardhurave totale të prodhuesve të pajisjeve  për konsumatorët.

Të ardhurat e përgjithshme nga pajisjet elektronike të SHBA pësuan rënie me 2.2% për shkak të rritjes me 16.6% sektorit të pajisjeve elektronike për konsumatorët. Gjatë sezonit “kthimi në shkollë” (klasa virtuale), shitjet e pajisjeve tradicionale si lapsa dhe fletore ranë me 32% në krahasim me vitin e kaluar. Në periudhën shtatë-javore e cila përfundoi më 8 gusht, 2020, kishte një rënie të të ardhurave prej 50%.

Për fat të mirë, e njëjta periudhë pa një rritje të jashtëzakonshme të të pajisjeve elektronike për konsumatorët lidhur me shkollimin në distancë. Shitjet e kompjuterëve notebook u rritën me 51% ndërsa monitorët u rritën me 79%. Shitjet e pajisjeve të komunikimit si webcamera / kamerat USB panë një rritje prej 116%.

Globalisht, të ardhurat nga pajisjet elektronike për konsumatorët do të rriten me 16,6% në vit duke arritur në 375,6 miliardë dollarë sipas Statista. Sidoqoftë, bazuar në një studim nga Shoqata e Teknologjisë së Konsumatorëve (CTA), të ardhurat e përgjithshme në sektorin e teknologjisë në SHBA do të ulen me 2.2% në vitin 2020, duke arritur shifrën  406.8 miliardë dollarë. Kjo do të jetë rënia e parë e sektorit të teknologjisë që nga viti 2009.

Pavarësisht nga rënia e përgjithshme e sektorit amerikan të teknologjisë në vitin 2020, disa segmente do të paraqiten mirë. Për shembull, sektorët e softwer dhe shërbimet e transmetimit do të rriten me 14% duke arritur shifrën prej 86 miliardë dollarë. Gjithashtu, dërgesat e pajisjeve të monitorimit të shëndetit parashikohet të rriten me 75% duke arritur shifrën prej 10 milion. Dërgesat e telefonave inteligjentë 5G do të rriten me 800% duke arritur shifrën prej  14 milion, me të ardhurat që rriten me 665% duke arritur shifrën prej  11 miliard dollarë.

COMPRARACCIONES

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale