Një rregull i ri për meshkujt që përdorin transportin publik » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 16/06/2017

Një rregull i ri për meshkujt që përdorin transportin publik

Share
nga Neada Muçaj
Qer 16, 2017

Madridi ka ndaluar zyrtarisht që meshkujt të hapin këmbët në transportin publik. Mund t’iu tingëllojë çuditshëm, por meshkujt e kanë këtë zakon të keq.

Për ta kuptuar më qartë, kur meshkujt i hapin këmbët gjerë ndërkohë që janë ulur në autobus apo tren, duke bllokuar kështu vendin që askush tjetër mos të ulet, për femrat e Madridit është një zakon i bezdisshëm.

Sistemi i transportit publik në Madrid EMT ka punuar ngushtë me politikat e qytetit për gjininë dhe diversitetin për të krijuar rregullin e mësipërm. EMT do të vendos shenja të reja në të gjitha metrot dhe autobusët për të ndalur hapjen e këmbëve nga burrat duke shpresuar që meshkujt t’i binden këtij rregulli të ri.

Ende është e paqartë nëse do të ketë gjoba për ata që nuk e respektojnë këtë rregull.

nje-rregull-ri-per-meshkujt-qe-perdorin-transportin-publik-businessmag

Kjo është një përgjigje për gratë që protestojën kundër këtij “fenomeni” në Madrid. Një grup femrash të quajtura “Gratë në Luftë”, kanë protestuar për disa kohë dhe i kanë drejtuar një peticion Kryetarit të Bashkisë së Madridit për të ndaluar këtë zakon të bezdisshëm. Në median sociale ato u përhapën ngado me hashtagun #MadridWithoutManspreading.

Madridi nuk është qyteti i parë që praktikon këtë rregull. New York City ka mbajtur një fushatë në vitin 2014 të quajtur: ‘Ju lutem ndaloni “hapjen e këmbëve”. Shumë meshkuj u arrestuan për këtë zakon, por më pas akuzat nuk u miratuan.

Ndoshta ky rregull duhet të praktikohet dhe në vendin tonë. Nëse udhëtoni me transportin publik, respektoni hapsirën personale të tjetrit, të paktën në këto ditë të nxehta vere…

/TheCultureTrip