Një Byro Kredie për financimin » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/11/2019

Një Byro Kredie për financimin

Share
nga Admin
Nën 19, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Bankat mund të kenë akses në informacionet që entet publike kanë për kompanitë apo sipërmarrjet, që aplikojnë për kredi. Banka e Shqipërisë dhe Shoqata e Bankave  sapo kanë lançuar platformën për nxitjen e kreditimit. Në këtë platformë, parashikohet që bankat të mund të sigurojnë më shumë informacion për kompanitë apo individët e interesuar për hua.

Sipas bankave tregtare, një informacion i përditësuar ka rëndësi të theksuar për analizën e rrezikut të kredisë.

Procesi pritet të lehtësohet, kur të ketë një akses më të mirë elektronik në bazat ekzistuese të të dhënave. Platformat elektronike, është e nevojshme njëkohësisht të mund të komunikojnë mes tyre dhe të jenë të ndërlidhura me sistemet e vlerësimit të rrezikut të kredisë, që përdor ose që do të ndërtojë sektori bankar.

Bankat tregtare, para vendimit të tyre për financim, i drejtohen për informacion Regjistrit të Kredisë, i cili administrohet nga Banka e Shqipërisë.

Në planin për rritjen e informimit, me qëllim rritjen e financimit të kompanive, pritet të ndikojë edhe Byroja e Kredisë. Ajo do të mbajë informacione rreth detyrimeve që mund të kenë sipërmarrësit e interesuar për financim.

Lexo: Banka e Shqipërisë dhe Shoqata e Bankave, në nxitje të kreditimitEvente