New Horizons fotografon Tokën në largësi rekord
Përditësuar së fundmi: 12/02/2018

New Horizons fotografon Tokën në largësi rekord

Share
nga Deni Bashari
Shk 12, 2018

Voyager 1 ka mbajtur rekordin e distancës më të largët për një imazh të kapur të Tokës, në 27 vitet e fundit falë legjendares ‘’Pika e Zbehtë Blu’’, një fotografi e cila tregon planetin blu 3.75 miliardë milje larg. Por ky rekord sapo është thyer. Teleskopi New Horizons i krijuar nga NASA, kapi fotografi nga Brezi Kuiper, në një distancë 3.79 miliarde milje nga shtëpia jonë kozmike, në 5 dhjetor.

Ky rekord me shumë gjasa do të thyhet shumë shpejt në një periudhë prej pak muajsh. Arritja e Voyager 1 zgjati kaq shumë pasi drejtuesit e misionit i fikën kamerat pasi shkrepën foton e famshme të Tokës. Kjo nuk do të ndodhë me New Horizons. Anija kozmike do të vazhdojë rrugëtimin nëpër të tjera objekte të Brezit Kuiper ne 1 janar 2019 dhe do të regjistrojë pamje të tjera gjatë procesit. Përsa kohë qe misioni shkon sipas parashikimeve, New Horizons mund të vazhdoje rrugëtimin e saj për një kohë të gjatë.

burimi: engadget.com