Nelson Mandela, përkujtohet në 100 vjetorin e tij të lindjes, edhe në Tiranë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 14/10/2018

Nelson Mandela, përkujtohet në 100 vjetorin e tij të lindjes, edhe në Tiranë

Share
nga Albana Mucaj
Tet 14, 2018

Guximi nuk është mungesa e frikës, por triumfi mbi të. Njeriu trim nuk është ai që nuk ka frikë, por ai që e fiton këtë frikë.

Gjithkush mund të ngrihet mbi rrethanat e tij dhe të arrijë sukses, nëse është i përkushtuar dhe i apasionuar për atë që bën. 

Arsimi është arma më e fuqishme që mund të përdorni për të ndryshuar botën.

Këto janë vetëm disa nga thëniet e Nelson Mandelës që kanë frymëzuar njerëzimin. Ai sot po kujtohet në mbarë Botën me rastin e 100 vjetorit të lindjes së tij.

Në Tiranë është çelur ekspozita e fotografive në kujtim të Nelson Mandelës. Ekspozita në mjediset e konsullatës së Afrikës së Jugut do të qëndrojë e hapur deri në fund të muajit. Ne mesazhin e tij për ndër të Nelson Mandelës, Konsulli i nderit Zenel Hoxha, ka kërkuar që të nderohen edhe Mandelat shqiptarë.

I pranishëm në ceremoninë e hapjes ishtte edhe ambasadori i Afrikës së Jugut Siri Soni. Në ekspozitë paraqiten foto nga jeta e Nelson Mandelës si dhe piktura të piktorit impresionist Sefedin Stafa.

Në ceremoninë e hapjes merrnin pjesë përfaqësues të ambasadave të ndryshme të akredituara në vendin tonë si dhe anëtarë të komunitetit të Afrikës së Jugut.