Nazim Salihu-Noli, stilisti me duar të arta


Nazim Salihu, i quajtur “Noli” nga bashkëmoshatarët e tij, hapat e parë në flokëtari i nisi në moshën 15 vjeçare, kur nëna e tij e shtynte që të merrej me një zanat pas orarit të mësimit.
Në vitet 80-të, flokëtaria ishte trend, kështu që Noli u dashurua menjëherë me këtë profesion. Shkolla ku e mësoi zanatin quhet Aerodromi (Shkup), një ndër më të mirat në atë kohë në rajon.

Pas përfundimit të shkollës, familja e Nolit u shpërngul për në Kosovë, ku ai hapi sallonin e tij “Noli’s Hair”në qytezën e Lipjanit.

Jo shumë kohë më pas, në një kompeticion flokëtarie në Budapest, Hungari, Noli mori pjesë dhe u shpërblye me vendin e tretë.

Lexo: Çfarë i bën të suksesshëm vëllezërit Halimi të cilët njihen anembanë botës

Në vitin 1999 emigron në shtetin Minnesota të Amerikës dhe përmes kontakteve dhe miqve të tij ai gjen një punë si stilist në sallonin Airport Barber Styles në aeroportin MSP. Puna në këtë sallon i ka mundësuar Nolit që të takohet dhe t’ua rregullojë flokët disa figurave të famshme të Hollywoodit si : Jennifer Aniston, Luck Welson, dhe këngëtarit Keny Roger.

Noli nuk është kufizuar vetëm në flokëtari. Ai prej vitit 2014 ka filluar të merret edhe me produksion & efekte filmike. Me partnerin e tij ka themeluar studion e produksionit- AIA Production, ku së fundi kanë nisur një emision për jetët e njerëzve të suksesshëm në Amerikë.

Noli ka fituar një sërë çmimesh si: Master Stylist Ambasador Program 2014, Appreciation Certificate Channel 3, Noli’s hair salon “The best in Rocky hill  Connecticut” për vitet 2014,2015,2018,2019, Wintage chic dressing present, Cerftificate Appreciation for the contribute for the Gala night in new York dedicated to ‘’thirrja e nanave” association Gjakova, e shumë të tjerë.

I pyetur nga BusinessMag se kush e ka mbështetur në rrugëtimin e tij drejt suksesit, Noli përveç familjes dhe miqve të tij, përmendi disa stilistë të njohur si:

Ken Kirk Patrick, Michael Chaesa dhe Nick Trombeta.

Objektivat e tij për të ardhmen janë që të hapë disa sallone të reja flokëtarie, të përvetësojë më shumë artin e tij në efektet filmike, si dhe të bëhet pjesë e Unionit të Hollywoodit.

Noli deklaron se do të mundohet t’i ndihmojë sa më shumë artistët dhe gjeneratat e reja në rrugën drejt suksesit.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale