“Meet the Enterpreneur” nis takimet me Engjëll Rrakllin e Division5

Engjell Rraklli

We build software for humans” ky është slogani i kompanisë Division5, themeluesi e të cilës ishte në serinë e takimeve “Meet the enterpreneur” në Barleti Hub.

Engjëll Raklli, themelues i Division5 që nga viti 2015 ndau historinë e tij të rrugëtimit sipërmarrës me pjesëmarrësit.

Duke folur mbi vështirësitë në hapat e para, vizionin e Division5, mbështetja që ka marrë nga ekosistemi i startup-eve dhe kontributi që po jep për t”i ardhur në ndihmë këtij ekosistemi.

Sot, një nga problemet kryesore në vendet e Ballkanit Perëndimor është edhe brain drain, ikja e të rinjve të mirëarsimuar, të rinjve me eksperience, duke e bërë të vështirë për kompanitë shqiptare për të gjetur punonjës. Por pyetjes nëse është problem për Division5, për të gjetur punonjës të përgatitur ai i përgjigjet:

Jo! Por, problemi kryesor tek ne është për të gjetur punonjës që kanë kulturën tonë të punës dhe që janë proaktiv”.

Lexo: Kompanitë shqiptare të IT tërheqin vëmendjen e investitorëve të huaj

Gjendur përballë pasojave që Covid19 ka krijuar në bizneset, për Division5 ky nuk ka qenë probleme pasi e kanë parë këtë “krizë” si oportunitet.

Engjelli, ka ndjekur evente të ndryshme që lidhen me ekosistemin e startup-eve dhe sot ai është bërë një nga kontribuesit në këtë ekosistem. Ai shprehet se është i gatshëm të ndihmoj çdo startup që ka nevojë për mentorim nga ana e tij. Ndërsa Division5, që nga viti i kaluar është partner për Shqipërinë i Pirate Global, dhe në vijim do të prezantojnë një program i cili do t’ju vij në ndihmë startup-eve në Shqipëri.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale