Mbyllet transmetimi TV analog për një të tretën e popullsisë
Përditësuar së fundmi: 10/09/2018

Mbyllet transmetimi TV analog për një të tretën e popullsisë

Share
nga Albana Mucaj
Sht 10, 2018

Autoriteti i Mediave Audiovizive, AMA, ka njoftuar këtë të hënë, se  janë mbyllur transmetimet analoge audiovizive për qarqet e Tiranës dhe Durrësit.

Në këtë mënyrë, nga dita e sotme dhe në vijim, në këto dy qarqe, ku banojnë rreth 1/3 e popullatës së Shqipërisë, ndjekësit e programeve televizive do t’i arrijnë ato vetëm në mënyrë dixhitale. Fikja e transmetimeve analoge nga televizionet kombëtare apo ato lokale e rajonale është shoqëruar dhe me mbylljen e transmetimeve dixhitale të palicencuara. Ama vëren se në këtë mënyrë është zgjidhur edhe çështja e renditjes së kanaleve, sipas ligjit.

AMA vëren se qytetarët do të jenë ndjekës të transmetimit më cilësor të sinjalit. Çdo qytetar mund të ndjekë 34 kanale pa pagesë nga paketat programore publike dhe private që janë në transmetim. Por, ata duhet të pajisen me dekoderin. Prej rreth një viti, qeveria shqiptare ka pasur në program mbështetjen e familjeve në nevojë për t’i pajisur ato me dekoder. Megjithatë ka ende diskutime, se shumë qytetarë mund të kenë mbetur pa akses TV, për mungesë të dekoderit.

 


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM