Kompanitë shqiptare mundësi partneriteti me kompani ICT ndërkombëtare » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 23/09/2017

Kompanitë shqiptare mundësi partneriteti me kompani ICT ndërkombëtare

Share
nga Anerola Torollari
Sht 23, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Dhoma e Tregtisë së Dublinit, në bashkëpunim me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës, të dyja partnere të Rjetit Europian të Sipërmarrjeve, si dhe me mbështetjen e USAID dhe Invest Northern Ireland do të organizojnë në Dublin, ditën e Martë, më 17 tetor 2017 një forum biznesi, ku do të marrin pjesë kompani nga sektori i IT nga shtete të ndryshme si Shqipëria, Bosnia dhe Hercegovina, Maqedonia, Moldavia, Serbia dhe Ukraina.

Delegacioni prej rreth 40 kompani të fushës së IT-së do të kërkojnë të takohen me kompani irlandeze dhe klastera/organizata të sektorit të sipërpërmendur, për të diskutuar mbi mundesi të të bërit biznes, veçanërisht në fusha si FinTech, eHealth, Travel Tech, Cyber Security, Telecom e shumë të tjera.

Përfitimet kyçe do të jenë; rrjetëzimi dhe zhvillimi i marrëdhënieve të reja të biznesit, eksplorimi i mundësive të reja të biznesit (B2B and B2G), duke përfshirë këtu sipërmarrje të përbashkëta, konsorciume, zhvillime produktesh të përbashkëta, eksplorim i mundësive të bashkëpunimit për projekte Institucionesh Financiare Ndërkombëtare (IFI), ndërkombëtarizimi, njohja me tregjet e reja dhe promovimi i eksporteve.

Ftohen të marrin pjesë:

  • Kompani IT (SMEs) të përfshira në FinTech, eHealth, Travel Tech, Cyber Security, Telecoms, etj.
  • Klastera dhe Organizata IT
  • Zyra të Zhvillimit Ekonomik dhe Tregtar
  • Institucione Financiare Ndërkombëtare (IFI) dhe përfitues të projekteve të kësaj fushe.

Proçesi i regjistrimit për pjesëmarrje në event do të kryhet në platformën online http://irelandbalkans.talkb2b.net/, përgatitur nga Dhoma e Tregtisë e Dublinit.

Për çdo paqartësi apo pyetje që mund të keni, mos hezitoni të kontaktoni në adresën e e-mailit [email protected].

burimi: cci.al