Këto janë ngjyrat për të cilat mund të paditeni nëse i përdorni në biznesin tuaj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 30/05/2017

Këto janë ngjyrat për të cilat mund të paditeni nëse i përdorni në biznesin tuaj

Share
nga Neada Muçaj
Maj 30, 2017

A mund të jenë ngjyrat pronë e dikujt? Me sa duket po. Kjo video nga Business Insider zbulon 7 hije ngjyrash që janë ekskluzive për disa kompani dhe njëkohësisht janë shitur për shumë aplikacione. Pra ju mund hasni probleme nga përdorimi i tyre i pa-autorizuar.

Për shembull, nëse do të dizenjonit një furçë rozë, dhe kjo rezulton se është e njëjta hije me atë që njihet si “Barbie pink”, ju mund të paditeni.

Ngjyra rozë e Barbit, e regjistruar nga Mattel, është simbol në më shumë se 100 kategori. Mattel paditi kompaninë e regjistrimit MCA për këngën dhe videon “Barbie Girl”. Por gjyqtari e hodhi poshtë këtë çështje duke thënë: “Palët duhet të qetësohen.”

Ngjyra blu e kompanisë Tiffany ka qenë simbol që nga viti 1998. Ngjyra gurkali ose Pantone 1837, mban numrin që shënon dhe themelimin e kompanisë.

T-mobile ka patur shumë çështje gjyqësore për sa i përket ngjyrës së purpurt, ngjyra që e përfaqëson. Në vitin 2014 kompania fitoi kundër AT&T, e cila e kishte përdorur këtë ngjyrë për Aio Wireless.

Ups e ka përdorur ngjyrën kafe që nga viti 1916. Një ish-punonjës i kompanisë ka thënë se kjo ngjyrë ishte epiteti i luksit në atë periudhë.

/Freepik

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00