Ke një startup që dëshiron ta zhvillosh? Atëherë bëhu pjesë e programit Flexible StartUp Support! - Business Magazine Albania

Ke një startup që dëshiron ta zhvillosh? Atëherë bëhu pjesë e programit Flexible StartUp Support!


Programi Flexible StartUp Support është një program inkubimi dhe akselerimi i ndërtuar specifikisht për startup-et shqiptare në fazat pas-ideimit, validimit dhe zhvillimit. Programi përmban katër module duke u dhënë themeluesve të rinj fleksibilitet në ndjekjen e tyre bazuar në kërkesat dhe sfidat e industrive që operojnë.

Modulet: 

 1. Lean Start-ups
 2. Sustainable Business Model & Development
 3. Marketing and Sales Strategic Planning
 4. Financial Planning and Fund-raising

Programi ofron fleksibilitet që startup-et të marrin pjesë në ndonjë ose të gjitha modulet e ofruara aktualisht dhe bazuar në kërkesën dhe sfidat e tyre, ai mund të ndryshojë, përshtatet dhe / ose përmblidhet për të përfshirë module dhe shërbime të tjera.

Programi financohet nga projekti BE për Inovacionin (EU for Innovation) dhe implementohet nga akseleratorët Oficina dhe Innovation Nest Tirana.

Programi i përbërë nga katër module, do të zhvillohet për 12 javë duke mbuluar:

 • 12 seminare nga ekspertë ndërkombëtarë: 3 workshop-e për secilin modul, qasje interaktive dhe eksperiencë
 • 12 sesione trajnimi nga ekspertë kombëtarë: 3 trajnime për secilin modul, duke shërbyer si një zgjatim i seminareve ku startup-et do të përdorin njohuritë e marra dhe mjetet drejt ideve / startup-ve të tyre.
 • Sesione peer-to-peer: diskutoni procesin tuaj të validimit me sipërmarrësit e tjerë
 • Konsultime një-për-një: mbi 200 orë seanca këshillimi një-për-një me ekspertë ndërkombëtarë dhe kombëtarë
 • Qasje në materialin mësimor dhe rrjetin alumni
 • Një praktikë / trajnim i zgjatur në Europë për ekipet më të mira performuese gjatë vitit 2020
 • Akses tek investitorët kombëtarë dhe ndërkombëtarë përmes Demo day

Data të rëndësishme: 

 • Afati i Aplikimit: 30 Nëntor 2019
 • Dita e Përzgjedhjes (Pitching): 03 Dhjetor 2019
  – Pas rishikimit të aplikimeve, ju mund të merrni një ftesë në ditën e përzgjedhjes për të prezantuar idenë tuaj të biznesit dhe ekipin
  – Një komision përzgjedh startup-et më premtuese për të marrë pjesë në Programin Flexible Start-up Support
 • Fillimi i Programit: 07 Dhjetor 2019

Po kërkohen:

 • Startup-e dhe sipërmarrës në Shqipëri që kanë një ide të zhvilluar dhe janë të gatshëm të angazhohen për ta shndërruar atë në një biznes fitimprurës, kjo përfshin kompani në fazën e hershme dhe ato që janë në rritje.
 • Angazhim për të ndjekur plotësisht Modulet e zgjedhura ose tërë Programin.
 • Sipërmarrës të vendosur, të nxitur dhe pasionantë

Aplikoni tani për t’u bërë pjesë e programit Flexible Start-up Support në linkun: oficina.al/flexible-support

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0