Ja cilat janë mallrat që kërkon biznesi shqiptar » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 18/05/2017

Ja cilat janë mallrat që kërkon biznesi shqiptar

Share
nga Anerola Torollari
Maj 18, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Mallrat që hyjnë më shumë në Shqipëri nga porti i Durrësit janë ato që i përkasin sektorit të ndërtimit. Vetëm deri tani raportohet se në Shqipëri janë futur nga dogana e Durrësit anij,e të cilat kanë sjellë 8.350 ton melaminë dhe 3.280 ton xhama.

Mallra këto të cilat janë porositur nga bizneset e mëdha në qytetet e Elbasanit, Tiranës, Fierit etj.

Nga Qendra e Informacionit dhe Sektori i Statistikave në APD, mësohet se gjatë katër muajve të parë të këtij viti, sasia e melaminës dhe xhamave që mbërrijnë në rrugë detare është rritur me 22%, ndërsa ajo e xhamave është rritur me 2.5 herë.

Në periudhën janar-prill 2017 në portin e Durrësit janë shkarkuar 13 anije me melaminë dhe më shumë lundrime drejt portit më të madh të vendit kanë kryer anijet “Korale”, “Vela”, “Dante A”, Tera”, etj.

Ndërkaq në të njëjtën periudhë janë shkarkuar edhe tri anije me xhama.

burimi: mapoEvente