Inteligjenca artificiale për trajtimin e pacientëve

Një teknikë e re, e quajtur deep fake që përdor inteligjencën artificiale për të prodhuar video të trilluara që duken si të vërteta, po përdoret si në botën e argëtimit ashtu edhe për qëllime joetike. Por një kompani e re po tregon se si teknologjia e manipulimit të fytyrave mund të jetë një mjet praktik për përmirësimin e shëndetit mendor dhe në praktikat e terapisë. Këto manipulime me video përdorin inteligjencën artificiale dhe makineritë që përshtaten për të krijuar një variant pothuajse real. Zakonisht kjo bëhet duke zëvendësuar fytyrën apo veprimet e një personi me një tjetër.

Video mund të jetë thjeshtë argëtuese ose qëllimisht manipuluese. Kompania e re “Deliberate A-I” beson se teknologjia për zëvendësimin e fytyrës mund të shërbejë për mirë nëse përdoret për të fuqizuar një grup disi të veçantë, profesionistët e shëndetit mendor. Marc Aafjes është drejtues i kompanisë “Deliberate A-I”. “Punonjësit e shëndetit ankohen se nuk kanë kohë të mjaftueshme për të kujtuar gjërat që ndodhin gjatë sesionit me pacientët.”

Përmes kësaj teknologjie, terapistët regjistrojnë sesionet e tyre me pacientët dhe krijojnë një katalog videosh që mund ta shikojnë më vonë dhe ruajnë privatësinë e pacientit. Privatësia ruhet duke ndërruar fytyrën e pacientit përmes teknologjisë së inteligjencës artificiale. Paulo Serodio është ndërtues i programeve kompjuterike me kompaninë “Deliberate Solutions”. “Duket si një individ tjetër, por ruan të dhënat emocionale dhe të dhënat karakteristike të fytyrës së këtij personi.”

Teknologjia e kompanisë së re gjurmon dhe analizon zërin dhe paraqitjen e pacientit. Paulo Serodio është ndërtues i programeve kompjuterike të kompanisë “Deliberate Solutions”. “Kur dikush ndryshon mënyrën e të folurit do të thotë se ka një lloj ndryshimi të gjendjes shpirtërore, ose diçka po ndodh në jetët e tyre që po ndikon në mënyrën se si shprehen.”

Kompania “Deliberate AI” do të fillojë së shpejti testimet në tre klinikat e saj në Nju Jork dhe Kaliforni. Në këtë rast mungesa e mjekut mund të jetë pjesë e kurës.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale