Instagram e bën më të lehtë të rimarrësh llogarinë tënde të hakuar
Përditësuar së fundmi: 20/06/2019

Instagram e bën më të lehtë të rimarrësh llogarinë tënde të hakuar

Share
nga Neada Muçaj
Qer 20, 2019

Instagram më në fund po zgjidh një problem të madh në platformën e tij: llogaritë e vjedhura.

Kompania po bën disa ndryshime të cilat e bëjnë më të lehtë për njerëzit për të fituar profilet e tyre të vjedhura.

Me ndryshimet e fundit të njoftuara, të cilat po testohen para lançimit, Instagram do t’i lejojë përdoruesit të aksesojnë llogarinë e tyre me mjete që ndodhen direkt në aplikacion edhe nëse hakuesi ka ndryshuar të dhëna në profil. Pra, kur një person e ka të pamundur të hyjë në llogarinë e tij, Instagrami do t’i ndihmojë duke ju kërkuar të përdorin informacion e lidhur me llogarinë e tyre, si adresa e email apo numri i telefonit.

Më pas Instagram do të dërgojë një kod verifikimi me të cilin mund të aksesoni llogarinë tuaj. Instagram gjithashtu do të bllokojë çdo paisje tjetër ku keni hapur llogarinë tuaj, kështu që një haker i cili ka akses në email-in tuaj do ta ketë të pamundur të përdori kodin e përditësuar.

Mund të duken të thjeshta, por këto ndryshime adresojnë probleme të rëndësishme me procesin e rimarrjes së llogarisë së Instagram. Sepse zakonisht hakerat ndryshojnë email, numrin e telefonit apo emrin e lidhur me një profil, kjo e bën shumë të vështirë madje dhe të pamundur që pronari i vërtet i llogarisë të ndërhyjë në sistemin e suportit të automatizuar.

/Mashable