Hapet Konkursi Ndërkombëtar Idetë e Arkitekturës “ArXellence 2”


 

Hapet Konkursi Ndërkombëtar Idetë e Arkitekturës “ArXellence 2”, konkurs që është në kërkim të arkitektit ose ekipit të arkitektëve, që do të ripërcaktojnë dhe do t’i japin një perspektivë të re “Portës Perëndimore” të Selanikut.

Lexo: Pse shkrimtarët janë të prirur pas temave të epidemive

Qëllimi i konkursit është të ridizenjojë një zonë të keqpërdorur prej 120,000 m2 dhe të krijojë një Qark të ri Qendre Biznesi që do të tërheqë investitorë, biznese dhe vizitorë. Konkursi sponsorizohet & organizohet nga ALUMIL dhe miratohet nga Unioni Ndërkombëtar i Arkitektëve (UIA).

Ai do të zhvillohet sipas Rregulloreve Standarde të UNESCO-s për Kompeticionet Ndërkombëtare në Arkitekturë dhe Planifikimi Urban, si dhe sipas rekomandimeve praktike më të mira nga UIA-s.

Për më shumë informacion vizitoni faqen e konkursit: ArXellence2  

Digital Media Partners: Ktirio, Ek Magazine, Domes Architecture, Archello  , Archisearch,  ArchiExpo , ForestView

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale