Hapet aplikimi për trajnimin e radhës në Python nga AUK » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 20/06/2019

Hapet aplikimi për trajnimin e radhës në Python nga AUK

Share
nga Eridon Elshani
Qer 20, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Pse Python?

Çfarë e bën Python kaq të veçantë? Si ndodhi që kompanitë e mëdha adoptuan Python dhe implementuan top produktet e tyre duke e përdorur atë?

Ja disa nga karakteristikat kryesore të kësaj gjuhe:

  • Është e lehtë për të mësuar – koha e nevojshme për të mësuar Python është më e shkurtër se sa për shumë gjuhë të tjera; kjo do të thotë se është e mundur që programimi aktual të fillohet më shpejt;
  • Është e lehtë për t’u përdorur për të krijuar një softuer të ri – shpesh është e mundur të shkruash kodin më shpejt kur përdor Python;
  • Është e lehtë të kuptohet – është gjithashtu shpesh më e lehtë për të kuptuar kodin e dikujt tjetër më shpejt nëse është shkruar në Python;
  • Është e lehtë për ta marrë, instaluar dhe vendosur

Kompanitë kryesore që kanë përdorur Python

Disa nga kompanitë më të mëdha ndërkombëtare përdorin Python për aplikacionet e tyre janë: Google, Facebook, NASA, Nokia, IBM, SGI Inc, Walt Disney Animation Feature, Yahoo!

Disa nga website e bazuara në Python janë: Dropbox, Quora, Instagram, Bit Torrent, YouTube, etj.
Edhe Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) po përdor Python për të ruajtur faqet e tyre të internetit.

Ku përdoret Python?

Python është votuar si gjuha më e preferuar e programimit të të gjitha kohërave. Tre aplikimet kryesore ku Python është përdorur janë:

  • Zhvillimi i webit
  • Shkencat e të Dhënave (duke përfshirë machine learning)
  • Analiza e të Dhënave / Vizualizimi

Gjithashtu përdoret në zhvillimin e lojërave, aplikacioneve në desktop, skriptim, kalkulime shkencore dhe matematikore Education Desktop GUIs, në aplikacionet e biznesit, etj.

Kërkesa për programuesit Python

Përdorimi i Python si gjuhë programuese është rritur dukshëm dhe sot përdoret në mbarë botën. Kjo ka ndikuar që kërkesa për programuesit Python në industrinë e Teknologjisë të ketë rritje masive.

Rankimi

Gjuha e programimit Python ka fituar titullin “gjuha programuese e vitit” bazuar në indeksin TIOBE (e cila mat popullaritetin e gjuhës programuese). Python ka numrin më të lartë të pikëve të rankimit në vitin 2018 krahasuar me gjuhët e tjera programuese duke u bërë pjesë e gjuhëve të mëdha programimi si C, C++ dhe Java.

Të dhënat nga indeksi PYPL (sa shpesh kërkohen tutoriale në Google) në Janar 2019 tregojnë se Python është renditur si gjuha e parë më e popullarizuar në mbarë botën me rritjen më të lartë në 5 vitet e fundit (15.8%).

Trajnimi Python Programming fillon më 24 Qershor, në ditët e Hënë – e Mërkurë – e Premte, ora 17:30 – 20:00.

Çmimi: 198€

*Kandidatët më të suksesshëm do të kenë mundësi për praktikë!

Për më shumë informacion rreth këtij trajnimi klikoni KËTU.