Hapen aplikimet për trajnimet IDEA 2019 » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/12/2018

Hapen aplikimet për trajnimet IDEA 2019

Share
nga Admin
Dhj 19, 2018
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

500 sipërmarrës të rinj nga e gjithë Shqipëria mund të përfitojnë nga Sfida IDEA.

Projekti IDEA ka hapur aplikimet për vitin 2019 për konkursin e planeve të biznesit.

Jetona Myteveli, Koordinatore Kombëtare e projektit thotë se, “Pjesmarrësit kanë mundësi të zhvillojnë aftësitë sipërmarrëse, të konsolidojnë idenë e tyre të biznesit dhe të përgatisin një plan biznesi të financueshëm nga skema e granteve IDEA dhe jo vetëm”.

Aplikimi është i hapur për individët që kanë një ide biznesi dhe duan ta vënë në jetë. Pjesë e aplikimit mund të jenë edhe sipërmarrës të rinj, me më pak se 3 vjet në biznes.

Pjesëmarrësit që do të përzgjidhen do të marrin pjesë në mentorim si dhe do të kenë mundësi të përfitojnë edhe grantet e vëna në dispozicion për këtë projekt. Aplikimet pranohen deri më 11 janar 2019.

Ku mund të aplikoni?! Në www.idea.cefe.net ose në rrjetin social www.facebook.com/ideaalbania

Projekti, i cili mbështeti rreth 400 të rinj këtë vit, aplikon një prej metodave më të mira në botë për trajnimin e sipërmarrjes. Përmes metodës CEFE, të rinjtë sipërmarrës pëhen pjesë e situatave reale të biznesit, ccka i bën ata të jenë të përgatirur e të dinë të reagojnë më mirë, kur kjo situatë u ndodh në biznes. Medodologjia CEFE kombinon trajnimin, këshillimin dhe mentorimin.

Lexo: Pjesmarrësit e Sfida IDEA inovojnë në produktet dhe shërbimet e tyre

Projekti zhvillohet kuadër të bashkëpunimit të bashkëpunimit gjermano-shqiptar dhe me mbështetjen e Shoqërisë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ), Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes (MZHETTS) dhe Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve (AIDA).

Ju mund të shkarkoni formularin e aplikimit Këtu.