Në këtë takim u bë një prezantim i traditës së kultivimit të disa varieteteve si Kallmeti, Merloti, Kabërneja, Tokai dhe Riesling, duke u theksuar fakti se vera shqiptare e ka një përgjigje lokale autoktone për secilën nga këto emra të njohur ndërkombëtar. Gjithashtu, në këtë takim u kërkua mbështetja dhe asistenca teknike në procesin e çertifikimit të verës shqiptare, duke u vënë në pah dhe fakti i rritjes se prodhimit të verës në krahasim me vitet e mëparshme, me 10 178 ha me vreshta, 17.2 milionë rrënjë, 204,000 ton rrush, dhe 12,545 hektolitra verë të prodhuar.
Deputetja Kovac siguroi për mbështetje në proçesin e autentifikimit të disa varieteteve të verave shqiptare dhe për pranimin e tyre në tregun gjerman dhe më gjerë, duke parë potencialin në rritje dhe zhvillimin e sektorit të vreshtarisë dhe prodhimit të verave. Gjatë vizitës në vendin tonë, delegacioni gjerman pritet të vizitojë Kantinën e Verës “Arbëri”, Rrëshen-Mirditë, vreshtat e Shoqërisë “EuroGers” Sh.p.k dhe Kantina e Verës “Çobo” në Berat.
Burimi: aida.gov.al
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.