Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) feston vitin e parë të ndërtimit » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 22/05/2017

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) feston vitin e parë të ndërtimit

Share
nga Fiorela Jaupi
Maj 22, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

TAP është një nga projektet më të mëdha të infrastrukturës energjetike, i cili ndihmon sigurimin e energjisë së ardhshme në Europë.

17 Maj shënoi përvjetorin njëvjeçar që kur kanë filluar ndërtimet në tubacionin Trans Adriatik (TAP), një nga projektet më të mëdha dhe më strategjike të energjisë në Europë. Aktiviteti në secilën nga tre vendet pritëse është brenda afatit kohor, në rrugën e duhur dhe brenda buxhetit.

Deri në fillim të muajit Maj 2017 janë realizuar:

• Projekti ka një rekord sigurie të klasit botëror me nivele të humbura kohore nën normat ndërkombëtare.
• 49% e rrugës së projektit në Greqi dhe Shqipëri (371km nga 765km) është realizuar. Gjithashtu, 22.6% e tubave të salduar të çelikut janë tashmë të vendosura nën tokë.
• Në Itali, puna po vazhdon me grumbullimin e parë të pemëve të ullirit të magazinuara përkohësisht, kështu që ndërtimi i mikro-tunelit prej 1.5 km mund të fillojë më vonë gjatë vitit.
• 5% e 55,000 tubave të përgjithshëm që do të përdoren për ndërtimin e tubacionit janë dërguar në Greqi, Shqipëri dhe Itali.
• Më shumë se 5,200 njerëz punojnë për projektin në të gjithë vendet pritëse të TAP-it, mbi 85% të tyre janë të punësuar lokalë.
• TAP implementoi një gamë të gjerë të programeve të investimeve sociale dhe mjedisore (SEI) në komunitetet përgjatë rrugës së saj. 70 projekte të tjera me një vlerë totale prej rreth 15 milionë € do të shtrohen në muajt e ardhshëm. Në total, TAP do të investojë mbi 55 milionë € në SEI në Greqi, Shqipëri dhe Itali.

Drejtori Menaxhues i TAP Ian Bradshaw tha: “Ne jemi të kënaqur me punën tonë. Në aspektin e progresit të përgjithshëm të projektit, ne kemi realizuar afërsisht 49% të punës, duke përfshirë të gjithë fushën e inxhinierisë, prokurimit dhe ndërtimit. Ne jemi në rrugën e duhur për të ofruar gazin e parë nga Shah Deniz II në vitin 2020, duke u bërë pjesë aktive e rrjetit europian të energjisë, duke mundësuar energji më konkurruese dhe më të sigurtë për të arritur shtëpitë dhe bizneset “.

“Unë jam veçanërisht i kënaqur që sot, rreth 173 km tuba çeliku të salduara janë vënë në terren në Greqi dhe Shqipëri. TAP mbetet plotësisht i angazhuar për të rivendosur tokën në gjendjen e saj origjinale ose më mirë. Një projekt i kësaj shkalle dhe madhësie do të ballafaqohet me sfida të përditshme, megjithatë, ne jemi të pozicionuar mirë për t’i adresuar dhe menaxhuar ato duke punuar ngushtë me ekipet tona, rrjetin tonë të furnizimit dhe bashkë me komunitetet “, shtoi Bradshaw.

TAP ka një program po aq ambicioz për dymbëdhjetë muajt e ardhshëm. Deri në këtë kohë vitin e ardhshëm, ajo planifikon të ketë përfunduar pastrimin dhe klasifikimin e rrugës përgjatë Greqisë dhe Shqipërisë dhe të ketë salduar rreth 67% të tubave nën tokë.

Burimi: esc.albaniaenergy.org

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente