Garë për ese. Çfarë do të thotë Nato për ju?


NATO po feston 70 vjetorin. Ky moment historik do të përputhet me 20 vjetorin e vendosjes së KFOR-it në Kosovë. Kjo është një nxitje e shkëlqyeshme për të ofruar këtë mundësi unike duke ftuar profesionistët e rinj të paraqesin esetë e tyre.

Interesi është të dihet se si e perceptoni NATO-n, çfarë do të thotë NATO për ju, cila është rëndësia e NATO-s si ofrues i sigurisë në Kosovë dhe më e rëndësishmja ne duam të lexojmë dhe të ndajmë përvojën dhe historinë tuaj personale lidhur me vendosjen e NATO-s dhe KFOR-it në Kosovë.

Udhëzimet e përgjithshme:

 Konkursi i eseve është i hapur për të gjithë studentët dhe të diplomuarit (mosha 18 – 24)

 Autorët duhet të dorëzojnë një ese prej 800-1200 fjalë për këtë temë. Ese-të me më shumë se 1200 fjalë nuk do të merren parasysh.

 Esetë duhet të shkruhen duke përdorur: Times New Roman 12, double space.

 Shënimet në fund të faqes duhet të integrohen në tekst duke përdorur: Harvard Style.

 Shkruani esenë në gjuhën shqipe ose angleze.

 Jini origjinal dhe ndani përvojën dhe historinë tuaj.

Çmimi:

 Tri esetë më të mira do të marrin nga 150 Euro dhe një Certifikatë.

Si të aplikoni?

Dërgoni esenë tuaj së bashku me një dokument identifikimi (Letërnjoftim, Pasaport apo ID e Universitetit) tek [email protected] jo më vonë se 17 maj 2019 në 23:59.

Cili është përfitimi juaj?

Tri esetë e zgjedhura nga të dy grupet e pyetjeve do të shqyrtohen nga ekspertë dhe do të publikohen në faqen e Facebook të QKSS-së.  Nëse jeni i interesuar për një karrierë në Hulutim dhe shkrime, shqyrtimi nga një ekspert i eseve është një përvojë e çmuar. Përveç kësaj, duke pasur një artikull të botuar në një botim të shquar, si QKSS dhe NATO PDD, do t’ju ndihmojë të zhvilloni dhe të vazhdoni karrierën në sektorin e sigurisë.

Esetë fituese do të zgjidhen nga një juri e ekipit hulumtues të QKSS- së. Fituesit do të shpallen në faqën e Facebook-ut të QKSS-së jo më larg se 10 ditë pas përfundimit të afatit.

Afati për dorëzim: 17 maj 2019

Ky aktivitet mbështetet nga Divizioni i Diplomacisë Publike të NATO-s (NATO PDD) dhe zbatohet nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS).

/Kosovar Center for Security Studies-KCSS

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale