FMN qeverisë shqiptare: përshpejtoni reformat. Monitoroni PPP
Përditësuar së fundmi: 13/02/2018

FMN qeverisë shqiptare: Përshpejtoni reformat. Monitoroni PPP

Share
nga Albana Mucaj
Shk 13, 2018

Fondi Monetar Ndërkombëtar i kërkon Shqipërisë të përshpejtojë ritmin e reformave. Në një takim që zëvendësdrejtori Ekzekutiv i FMN z. TaoZhang zhvilloi me drejtues të lartë të financave në vend, Z Zhang vlerësoi progresin, por theksoi se ekonomia e vendit ka nevojë për ritme të dukshme në drejtim të reformave.

Gjatë takimit të zhilluar në Bankën e Shqipërisë, Zv drejtori i FMN bëhet e ditur të ketë vlerësuar ecurinë drejt rritjes së qëndrueshme. Por, ai ka shtuar se, duke qenë se ekonomia globale po rritet me ritme pozitive, është koha e duhur për Shqipërinë të vazhdojë të ndërmarrë reforma të mëtejshme.

Duke u ndalur në aktivitetin ekonomik të vendit, Zhang theksoi se ruajtja e ritmit të reformave, dhe forcimi i institucioneve dhe i mirëqeverisjes kanë rëndësi të veçantë për të përmirësuar klimën e biznesit dhe për të thithur sa më shumë investime të huaja në Shqipëri.

Gjatë takimit me Ministrin e Financave dhe të Ekonomisë Arben Ahmetaj, pjesë e diskutimit  kanë qenë projektet e Partneritetit Publik Privat.  z.Zhang, ka theksuar se, “kapacitetet implementuese janë shumë të rëndësishme për PPP dhe FMN është e gatshme të punojë me qeverinë shqiptare, në mbështetje të angazhimit të sektorit privat dhe kontrollin e risqeve potenciale”. Sipas Ministrit Ahmetaj, qeveria shqiptare është e vetëdijshme për hapësirat fiskale dhe projektet e PPP janë parashikuar në planin buxhetor afatmesëm. Ai ka nënvizuar para drejtuesit të lartë të FMN se, “qëllimi kryesor është përmirësimi i infrastrukturës dhe konektivitetit, duke angazhuar kapital privat”.Evente