Vjen në Tiranë Wine Class


verëNë datë 12 prill në Tiranë do të jetë Wine Class, me një Enolog shumë të njohur, i cili do të prezantojë një nga 10-ra kantinat e ndjekura nga ai dhe ka ndjekur prodhimin e 70 kantinave në Europë. Eventi do të mbahet në mbrëmjen e 12 prillit në ambientet e Bufe Tirana. Ky organizim do të bëhet me rastin e hapjes së Albanian Wine Society, një Fondacion, i cili është pjesë e Bibenda, Fondazione Italiana Sommelier. Qëllimi do të jetë promovimi i industrisë së verës në vendin tonë dhe impakti saj në ekonomi, turizëm dhe punësim. Po ashtu promovimi e industrisë së verës si një burim punësimi për të rinjtë, sidomos në rolin e Sommelier. Një tjetër qëllim kryesor i fondacionit është ngritja e fondeve për trajnime dhe marketing të prodhuesve shqiptar të verave, ku do të ofrohen shërbime konsulence me nivel prodhimi dhe marketingu për të menaxhuar më mirë eksportet. Wine Society Albania do të jetë e para që do të ofrojë paketa profesionale në Wine Tourism, për të promovuar më tej Shqipërinë si destinacion turistik.

Lexo:  Sirius Wine, kompania kosovare që sjell verërat me të mira në botë, mes tyre dhe një Shqiptare

Në kuadër të kësaj pune do të mbahet dhe “Albanian Wine Oscars” ku çdo vit do të zgjidhet vera më e mirë. Por, kjo do të fillojë në një moment të dytë ku do të ofrohen trajnime për këtë lloj profesioni, e po ashtu gjithçka që e rrethon këtë profesion. Kantina e parë do jetë Kantina Risveglio, e cila drejtohet nga z.Ouada.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale