E-transport: Së shpejti, biletat do të priten online

E-transport

Në një njoftim zyrtar, Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit (AKSHI) bëri me dije se së shpejti do të nisë një investim i rëndësishëm në sektorin e transportit.

“Ky investim do të lehtësojë transportin e qytetarëve të cilët do kenë mundësi që të presin biletat online përmes telefonit, të zgjedhin shërbimin më të mirë, të udhëtojnë me më pak kosto. Projekti do të formalizojë tregun e transportit, çka do të rrisë cilësinë e shërbimit për qytetarët dhe do të rrisë të ardhurat në buxhetin e shtetit,” shkruhet në njoftim.

Lexoni: Hiqen gjobat për mospagim të kësteve paraprake të Tatimit mbi Fitimin

Sistemi elektronik i biletave pritet të sjellë:
• Formalizim të tregut të transportit ndërqytetës;
• Rritje të ardhurash për arkën e shtetit nëpërmjet mbledhjes reale të taksave;
• Lehtësim për udhëtarët në blerjen e biletave të veçanta ose të ndërthurura;
• Mundësi planifikimi fluksi nga ana e shoqërive të transportit ndërqytetës;
• Kontroll më efikas i shoqërive te transportit ndërqytetës nga ana e institucioneve shtetërore;
• Statistika për numrin e udhëtarëve për secilën linjë me qëllim koordinimin e investimeve të shoqërive të transportit dhe të vetë administratës shtetërore.

I gjithë procesi do të kryhet online dhe AKSHI shton se do të ketë:
• Ulje kostosh;
• Shërbim më të shpejtë;
• Aplikim online nga kudo dhe kurdo.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale