Drejt mbylljes aplikimet për mbështetjen 5 milionë euro në bujqësi » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 16/05/2019

Drejt mbylljes aplikimet për mbështetjen 5 milionë euro në bujqësi

Share
nga Admin
Maj 16, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Këtë javë mbyllen aplikimet e sipërmarrjeve në fushën e agrobiznesit për financimet me fonde publike. 17 maji është afati i fundit të dorëzimit të projekteve.

Qeveria shqiptare ka parashikuar këtë vit një fond 5 milionë euro. 4 milionë euro pritet të shkojnë për rritjen e konkurrueshmërisë së produkteve blegtorale dhe të peshkimit. Objektiv është edhe ulja e kostove të prodhimit, nëpërmjet pagesave të kafshëve të matrikulluara, për dorëzimin e qumështit, si dhe për açuge dhe sardele të peshkuara.

Pjesë e mbështetjes brenda këtij fondi janë edhe projektet që synojnë diversifikimin e aktiviteteve ekonomike në zonat rurale.

Për prodhimin e ullirit është parashikuar të jepet pjesa tjetër e fondit, 1 milion euro. Fermerët në këtë rast mund të zhvillojnë projekte zgjerimi me shtimin e sipërfaqeve të mbjella me ullinj, përmirësimin e mekanizimit dhe rritjen e kapaciteteve të prodhimit të vajit të ullirit.

Sipas Ministrisë së Bujqësisë, aplikantët pritet të informohen për përzgjedhjen e mundshme pas dy javesh. Fermerët kanë edhe afat për dorëzimin e dokumentacionit shtesë nëse është e nevojshme deri më 7 Qershor.

Sipas të dhënave nga Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, nga muaji prill kur u hap aplikimi, deri më tani kanë paraqitur projektet e tyre të zhvillimit rreth 7500 fermerë.