Disa mënyra të thjeshta për të qenë një udhëheqës i jashtëzakonshëm
Përditësuar së fundmi: 15/06/2019

Disa mënyra të thjeshta për të qenë një udhëheqës i jashtëzakonshëm

Share
nga Ornela Trupja
Qer 15, 2019

Liderët e jashtëzakonshëm dallojnë nga udhëheqësit e mëdhenj vetëm nga disa cilësi të thjeshta. Ja cilat janë disa karakteristika, të cilat ju bëjnë të jeni një lider i jashtëzakonshëm:

 • Udhëheqësit e mëdhenj janë komunikues dhe oratorë të jashtëzakonshëm. Ata e dinë kur duhet të dëgjoj me vëmendje.
 • Udhëheqësit e mëdhenj janë vizionarë.
 • Udhëheqësit e mëdhenj janë jashtëzakonisht të organizuar dhe analitikë. Gjithashtu janë më të mirë në delegimin.
 • Udhëheqësit e mëdhenj janë identifikues të jashtëzakonshëm të problemeve dhe njëkohësisht zgjidhës të mirë të problemeve.
 • Udhëheqësit e mëdhenj marrin vendime të sigurta.
 • Udhëheqësit e mëdhenj janë jashtëzakonisht të mençur.

Këto cilësi janë karakteristika të jashtëzakonshme të udhëheqësve, të cilat janë në një farë mënyre këshilla të nevojshme për karrierën tuaj.

Lexo: Pse të jesh udhëheqës është qëllimi i gabuar?

Një udhëheqës i tillë është Sean Edwards, i cili u përpoq në sipërmarrjen si themelues dhe CEO i Lysi US, distributori amerikan për një prodhues nafte me bazë në Islandë. Krahas cilësive të lartë përmendura ai liston edhe gjashtë këshilla të tjera për udhëheqësit e jashtëzakonshëm:

 • Udhëheqësit e mëdhenj janë të mirë në zgjidhjen e problemeve. Liderët e jashtëzakonshëm janë në gjendje të fuqizojnë punonjësit e tyre dhe t’i besojnë ato në situata të zgjidhjes së problemeve.
 • Udhëheqësit e mëdhenj drejtojnë një zyrë efikase. Udhëheqësit e jashtëzakonshëm nxisin pozitivitet dhe besim teksa frymëzojnë punonjësit e tyre për të qenë të shkëlqyeshëm.
 • Udhëheqësit e mëdhenj bëjnë çmos për të minimizuar gabimet. Liderët e jashtëzakonshëm janë përgjegjës ndaj performancës, të mirë apo të keqe, të secilit prej punonjësve të tyre.
 • Udhëheqësit e mëdhenj janë të vetëdijshëm për kulturën e tyre të punës dhe e drejtojnë qëllimisht kulturën e tyre të punës në përputhje me misionin e kompanisë.
 • Udhëheqësit e mëdhenj janë të mirë me punonjësit e tyre. Liderët e jashtëzakonshëm zhvillojnë një pasion për të kuptuar punonjësit e tyre në një nivel më të thellë.
 • Udhëheqësit e mëdhenj zhvillojnë marrëdhënie të forta me bashkëpunëtorët e tyre.

Ka shumë mënyra për të matur cilësitë dhe karakteristikat e liderëve të jashtëzakonshëm. Për më tepër, çdo lider ka dhe duhet të përdorë një stil dhe markë unike personale dhe profesionale, që është në përputhje me qëllimet dhe misionin e organizatës së tyre. Stili juaj i udhëheqjes dhe nevojat specifike të organizatës suaj duhet të jenë të matura.

CNN