Çfarë duhet të studioni në universitet nëse doni të bëheni një miliader
Përditësuar së fundmi: 10/10/2017

Çfarë duhet të studioni në universitet nëse doni të bëheni një miliader

Share
nga Neada Muçaj
Tet 10, 2017

Nëse doni të bëheni një miliarder (edhe milioner nuk do të ishte keq) ju duhet te studioni një degë me potencial si inxhineria apo të punoni si një agjent shitjesh.

Dhe këtë nuk e themi ne, por një kërkim i bërë nga Agjencia Britanike e rekrutimeve Aaron Wallis Sales Recruitment, e cila studioi listën e Forbes me 100 njerëzit më të pasur të planetit dhe se si u bënë ata të tillë.

Raporti zbuloi se 75 prej 100 njerëzve më të pasur kanë një diplomë dhe 22 nga këta 75 kanë studiuar inxhineri.

53 prej tyre kishin punuar në një biznes jo familjar, 19%janë marrë me shitjet dhe 17%  e kanë filluar duke shitur aksione në platforma online.

Ndërkohë, 17% e 100 miliarderëve të botës e kanë filluar karrierrën duke krijuar biznesin e tyre.

Këto janë pesë diplomat më spikatura nga miliarderët e listës:

  1. Inxhinieri — 22
  2. Biznes — 16
  3. Financë dhe Ekonomiks — 11
  4. Juridik — 6
  5. Shkenca kompjuterike — 4

Dhe këto janë pesë punët e tyre të para më zakonshme:

  1. Agjent shitjesh — 10
  2. Shitës aksionesh — 9
  3. Zhvillues softueri — 5
  4. Inxhinier— 5
  5. Analist — 4

/BusinessInsider

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente