Çdo gjë do të paguhet me Bitcoin në këtë qytet të vogël të Europës
Përditësuar së fundmi: 22/06/2018

Çdo gjë do të paguhet me Bitcoin në këtë qytet të vogël të Europës

Share
nga Neada Muçaj
Qer 22, 2018

Një nga vendet më të vogla në Europë, mund të ketë gjithashtu ambiciet më të mëdha.

Sllovenia ka njoftuar se do të hapë qendrën e saj më të madhe tregtare, që njihet si Bitcoin City, e cila do të transformohet në një qytet të plotë bitcoin, ku çdo dyqan dhe sipërmarrje do të pranojnë kriptomonedha dhe do të veprojnë nëpërmjet teknologjisë blockchain.

Kompleksi, i vendosur në kryeqytetin e Lubjanës, shtrihet mbi 1,558,398 metra katror dhe përmban mbi 500 dyqane të shitjes me pakicë.

Lexoni: 6 gjërat që mund të blini me Bitcoin

BTC City filloi fillimisht në vitin 1954 si qendër logjistike. Më shumë depo u shtuan në kompleks me kalimin e kohës dhe në vitin 1990, ajo u shndërrua në një arenë tregtare. BTC City aktualisht luan rolin e disa ndërmarrjeve të udhëtimit dhe turizmit duke përfshirë një hotel luksoz dhe kazino, një kinema të shumëfishtë, një park ujor dhe një park për zyrën e Crystal Palace.

Drejtuesit e BTC City thonë se po shpresojnë që ‘Qyteti i Bitcoin’ të krijojë biznese të reja që shtyjnë hapësirën e kriptomonedhave drejt territorit të zakonshëm dhe çojnë në zhvillime të mëtejshme.

“Qyteti i Bitcoin do të krijojë një shoqëri të hapur e cila do t’u mundësojë përdoruesve të ndjekin misionet e tyre dhe të zhvillojnë mjediset e tyre të biznesit në përputhje me dëshirat, nevojat dhe politikat e tyre operative”, thanë ata.

Lexoni: Njihuni me njerëzit më të pasur në Bitcoin

Përfaqësuesit komentuan më tej, “Zhvillimi i BTC City në një qytet bitcoin është një hap i rëndësishëm drejt realizimit të strategjisë së orientuar drejt BTC, duke u ofruar klientëve të saj dhe partnerëve të biznesit lirinë në lidhje me blerjet e tyre me forma të reja të pagesës”.

/Emerging Europe