BITCOIN ka zbritur në $4,000, po ku pritet të arrijë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 03/12/2018

BITCOIN ka zbritur në $4,000, po ku pritet të arrijë

Share
nga Admin
Dhj 03, 2018
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Shkruar nga Gevio Tabaku, ekspert IT

Kemi dëgjuar shpesh të flitet për monedhen virtuale, ose kriptovalutën Bitcoin. Bitcoin është kriptovaluta e parë dhe me më shumë influencë nga gjithë kriptovalutat e tjera (ditët e sotme ka më shumë se 200 kriptovaluta).

Bitcoin i ka fillesat në vitin 2009 dhe sot bëhen afërsisht 10 vjet që prej momentit që monedha u krijua. Në këto vite Bitcoin ka pasur uljet dhe ngritjet e veta, por momenti më i lavdishëm për këtë monedhë ishte në dhjetor 2017, kur 1 Bitcoin arriti shifrën rekord $20,000.

Në atë periudhë u shënua edhe shifra më e lartë e shitjes USD për BTC.

Po në çfarë situate gjendet monedha ditët e sotme dhe çfarë pritet të ndodhë në ditët dhe muajt në vazhdim me çmimin e saj?! Përpara se t’i japim përgjigje kësaj pyetje, është me rëndësi të diskutojmë kohështrirjen me datat dhe vlerën e monedhës gjatë vitit të kaluar dhe ta krahasojmë me vlerën që ka ditët e sotme.

30 GUSHT 2017

Monedha shënon vlerën e $4,500 dhe ruan një çmim stabël, ku vërtitet nga $3,100 deri në $4,700. Ndryshimet fillojnë në muajin tetor ku monedha fillon edhe merr trajtë rritëse.

12 TETOR 2017

Monedha kalon çmimin e $5,100 dhe është në proporcion të vazhdueshëm rritës. Çmimi qëndron stabël për pjesën e mbetur të tetorit dhe vërtitet midis $5,100 deri në $6,100. Ndryshimet madhore në çmim fillojnë gjatë muajit nëntor.

1 NENTOR 2017

Monedha kalon çmimin e $6,400 dhe është në rritje të vazhdueshme, ku kalon shifren e $7000 në 3 Nëntor. Monedha pëson një luhatje dhe ulje në çmim në datën 12 nëntor, (zbret në $6000), por çmimi ndryshon sërisht dhe në datën 19 nëntor kap vlerën e $8000. Vlera më e madhe e muajit nëntor arrihet në datën 29, ku monedha kap vlerën e $11,000 ku prej aty vazhdon gjithmonë në proporcion rritës  derisa arrin kulmin prej $20,000 në muajin dhjetor.

DHJETOR 2017

I gjithë muaji dhjetor shoqërohet me rritje, tek-tuk me disa luatje të vogla në çmim. Monedha kap shifër rekord prej $17,800 më 8 dhjetor, por shoqërohet nga një ulje në çmim 2 ditë më pas dhe arrin vlerën e $15,000. Çmimi vazhdon të rritet duke u shoqëruar edhe nga luhatje, dhe arrin vlerën rekord prej $20,000 për 1 Bitcoin në datën 17 dhjetor, sipas CoinDesk. Çmimi vazhdon me luhatje dhe shoqërohet me një ulje vlere prej 30% pas disa ditësh, ku më pas vlera totale e monedhës shkon në $11,000.

Ky vit ka disa ndryshime të vogla në vlerë, në krahasim me vitin e kaluar.

Saktësojmë se monedha ka ruajtur një çmim stabël për rreth 2 muaj të vitit 2018. Respektivisht, muaji shtator, tetor dhe deri në gjysmën e muajit nëntor kanë ruajtur vlerën e $6000. Gjysma e dytë e nëntorit solli luhatje të monedhës dhe ra në $4000.

Por çfarë ndikimi do të ketë çmimi i ulët i tanishëm i monedhës, me çmimin që kjo e fundit do të ketë gjatë muajve në vazhdim?!

Çmimi i ulët u hap derën investitorëve të rinj për të investuar dhe bërë të tyre monedhën më të madhe virtuale. Kjo çon në mënyrë indirekte në rritjen e vlerës së monedhës.

Ka shumë versione për vlerën e monedhës gjatë muajve në vijim, por Lleë Claasen, drejtori ekzekutiv i fondacionit Bitcoin, është shprehur se vlera e Bitcoin do të arrij shifrën e $40,000 pikërisht gjatë këtij viti. Parashikimet e tij kërkojnë një analizë më të plotë, por kjo shifër është diçka që ka potencialin të arrihet.

Jemi në pritje të ecurisë së Bitcoin gjatë ditëve dhe muajve në vijim!