Albpastrim, Trajnime për Shërbimin Hotelier në Gjirokaster dhe Sarandë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/01/2020

Albpastrim, Trajnime për Shërbimin Hotelier në Gjirokaster dhe Sarandë

Share
nga Admin
Jan 15, 2020
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Pas një përvoje të suksesshme në Korçë një vit më parë, Albpastrim në bashkëpunim me AlbAcademy do të angazhohen në trajnimet e të rinjve dhe të interesuarve për të fituar aftësi e njohuri në fushën e shërbimit hotelier në rajonin e Gjirokastës dhe Sarandës.

Në muajin Mars, mbi 100 të rinj në këtë zonë mund të bëhen pjesë e trajnimit të specializuar në fushën e shërbimit hotelier, Housekeeping.

Trajnimi, i cili do të mbyllet me një certifikatë formimi, por mbi të gjitha me gjetjen e një punë, është pa Pagesë. Kjo falë mbështetjes së projektit ProSEED, të programit të qeverisë gjermane GIZ.

Valbona Begolli, CEO e kompanisë AlbAcademy, tha se, “numri i personave që do të trajnohen pritet të jetë të paktën 100. Pjesë e këtij programi mund të bëhen djem dhe vajza të pakualifikuar, të papunë, apo të kthyer nga emigracioni”.

Saranda dhe për më tepër Gjirokastra janë destionacione turistike me një mundësi zhvillimi turizmi gjithëvjetor. Gjirokastra, është ndër destinacionet më të rëndësishme turistike me gati 700 site turistike për t’u eksploruar. Historia, jeta dhe vendet e saj janë bërë pjesë e librave të shkrimtarit tonë të njohur Ismail Kadare, të përkthyer në disa gjuhë të botës. Një vend me histori të lashtë dhe me gjurmë të forta, veçanërisht të periudhës së pushtimit nga perandoria osmane, ka një potencial të madh për zhvillimin e turizmit. Sektori tashmë ka nisur rrugën e gjallërimit, përmes bujtinave dhe destinacioneve të ndryshme, por formimi në shërbim vijon të mbetet një sfidë.

Nëse banon apo ke të afërm e miq në këtë zonë, mund të konsiderosh pjesmarrjen në trajnimin që zgjat 1 muaj, me seanca 2 herë në javë, për 4 orë.

Me mbështetjen e GIZ ProSEED, AlbAcademy, pajis çdo përfitues të trajnimit me certifikatë të licensuar dhe të njohur nga ministria. Albacademy angazhohet njëkohësisht të aftësojë dhe të lidhë punëdhënësit me punëmarrësit potencialë, pjesë e objektivit të këtij programi.

Nga përvoja e ngjashme e vitit të kaluar në Korçë, AlbAcademy arriti të punësojë në hotele apo sipërmarrje të tjera shërbimi rreth 60 persona të trajnuar, ose 50% të të gjithë të rinjve që u bënë pjesë e trajnimit.

Trajnimet do të zhvillohen në rajonin Gjirokastër & Sarandë dhe  i ndarë në 3 grupe, me nga 30-35 pjesemarrës në grup.

Nëse do të bëhesh një ekspert i kësaj fushe Apliko Këtu

ose kontakto: [email protected]

Tel: Nr kontakti :0676040096, 042444442