Akademia "Aftësi për Punë" hap dyert nga data 9-11 shtator

Akademia “Aftësi për Punë” organizon Shkollën Verore 2019


Në datat 9-11 shtator 2019, projekti Aftësi për Punë S4J organizon Shkollën Verore 2019 me temë: “Zhvillimi i Kapitalit Njerëzor në Shqipëri – Roli i Arsimit dhe Formimit Profesional”. Aktiviteti zhvillohet në Hotel Premium, Golem.
“Zhvillimi i Kapitalit Njerëzor në Shqipëri” është tematika kryesore e Shkollës Verore 2019. Ajo do të ndërthurë leksione, seanca plenare, forume diskutimi, seminare pune, prezantime të rasteve studimore dhe të eksperiencave të mira.
Në mënyrë që Shqipëria të zhvillojë më tej kapitalin e saj njerëzor, ajo duhet të investojë në përmirësimin e cilësisë dhe relevancës së ofertës së sistemit arsimor. Përmes sesioneve të ndryshme do të bëhet e mundur që pjesëmarrësit të reflektojnë dhe të identifikojnë zgjidhje e nisma konkrete për ta bërë ofertën në sistemin e AFP- së më të lidhur me tregun e punës.

Lexo: Profesorët motivues

Aktiviteti do të mbledhë së bashku të gjithë aktorët e rëndësishëm të sferës së Arsimit dhe Formimit Profesional (AFP) në Shqipëri: politikëbërës, akademikë, drejtues, mësimdhënës dhe instruktorë të institucioneve ofruese të AFP-së në të gjitha nivelet (publike dhe jo-publike), punëdhënës, nxënës e prindër.

Rreth këtyre sfidave, pritet të flasin në sesionin plenar të hapjes: .

 • Znj. Anila Denaj – Ministre e Financave dhe Ekonomisë
 • Z. Brian J. Williams – Koordinator i Përhershëm i OKB në Shqipëri
 • Znj. Linda Rama – Eksperte e çështjeve të zhvillimit njerëzor
 • Z. Patrik Meier – Zv. Shef i Misionit, Ambasada e Zvicrës në Shqipëri si dhe përgjegjës për fushën e zhvillimit ekonomik.
 • Z. Vasil Naçi, Drejtor Ekzekutiv i AGNA Group
 • Z. Fation Dragoshi, Menaxher Projekti, “Aftësi për Punë”, S4J, Swisscontact Shqipëri

Ftohen mediat të ndjekin dhe të pasqyrojnë aktivitetet e Akademisë “Aftësi për Punë”, Shkolla Verore 2019, duke dhënë kështu një kontribut për zhvillimet në arsimin dhe formimin profesional dhe lidhjen e tij me tregun e punës.
Vizitoni Faqen e Dedikuar Shkollës Verore dhe do të mund të gjeni të gjithë materialet informative në dispozicion për t’u përdorur në publikimet tuaja.

MBI PROJEKTIN “AFTËSI PËR PUNË”
Aftësi për Punë S4J është një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC), i cili zbatohet në Shqipëri nga organizata zvicerane Swisscontact. Projekti është pjesë e Sferës së Zhvillimit Ekonomik të Strategjisë së Bashkëpunimit Zviceran për Shqipërinë (2018-2021), me fokus të veçantë tek promovimi i mundësive për punësim dhe zhvillimin e aftësive.

Aftësi për Punë’ (S4J) u projektua për të adresuar sfidat kryesore në sistemin e AFP-së në Shqipëri, si: cilësia dhe statusi i ulët, menaxhimi i dobët i institucioneve, mungesa e orientimit drejt tregut të punës dhe angazhimi i ulët i sektorit privat. Projekti i adreson këto sfida duke investuar për sigurimin e ndryshimeve sistematike, zhvillimin e kompetencave dhe fuqizimin e aktorëve kyçë.

Lexo: Shkolla Digjitale, startup-i kosovar që ka marrë përmasa ndërkombëtare

Bazuar mbi këtë qasje, ‘Aftësi për Punë’ mbështet ofruesit partnerë të AFP-së në Shqipëri në drejtim të:

 • Krijimit të lidhjeve të ngushta me kompanitë e sektorit privat dhe partnerë të tjerë,
 • Diversifikimit dhe përmirësimit të ofertës mësimore,
 • Aplikimit të metodave novatore të mësimdhënies dhe standardeve të cilësisë,
 • Realizimit të praktikave mësimore në mjediset e biznesit,
 • Zhvillimit dhe fuqizimit të institucionit, përmes ndërtimit të mekanizmave për menaxhimin efikas.

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0