A duhet të pushohet nga puna punonjësi i cili përfundon punën më shpejt dhe i mbetet kohë e lirë? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/12/2019

A duhet të pushohet nga puna punonjësi i cili përfundon punën më shpejt dhe i mbetet kohë e lirë?

Share
nga Anerola Torollari
Dhj 10, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Në punë po paguheni për punën tuaj, apo për kohën tuaj? Në të kaluarën, kur puna kishte më shumë të ngjarë të ishte manuale dhe përsëritëse, shefat e shihnin me vlerë të mbanin punonjësit e tyre me orë të zgjatura në mënyrë që të maksimizonin rezultatet e tyre. Në ditët e sotme, megjithatë, me punët krijuese, të bazuara në projekte më të spikatura, efikasiteti juaj në përmbushjen e detyrave ka më shumë të ngjarë të shpërblehet me kohë më të lirë.

Pikërisht në lidhje me këtë në Quora u shtrua çështja: “Unë kam një punonjës që bën gjithmonë gjithçka më shpejt se të gjithë të tjerët në ekip dhe kalon pjesën më të madhe të ditës duke luajtur video-lojëra dhe duke mos ndihmuar kolegët e tij. A duhet ta pushoj atë?”

Ky shef shkroi në Quora për të vlerësuar mendimet e njerëzve për një punonjës të mirë, i cili i mbaron detyrat shumë shpjet saqë i mbetet kohë për video-lojëra në fund të çdo dite. Ky person është me modën e vjetër dhe duket se kjo nuk i pëlqen fare.

Fatmirësisht ka individë më të shkolluar atje dhe një përgjigje në veçanti i ka bërë njerëzit ta duartrokasin.

Pra, ti po mendon të pushosh një nga punonjësit dhe të vetmin që është efiçient dhe i ndershëm?

Punonjësit e tjerë ndoshta nuk kanë nevojë për asnjë ndihmë. Ajo çfarë ka shumë të ngjarë është se ata janë më me eksperiencë se punonjësi jot më i shpejtë dhe kanë zbuluar se nëse shefi i tyre e kupton që ata mund ta bëjnë punën në një kohë më të shkurtër çon në ndëshkim duke u dhënë punë ekstra. Kështu që ata pretendojnë se realizimi i punës së tyre kërkon gjithë ditën.

Punonjësi juaj më i shpejtë i bën të gjitha detyrat mirë dhe shpejt dhe merr pak kohë të lirë, sepse ai punon mirë dhe shpejt. Çfarë ka të keqe tek kjo? Koha e tij e lirë është shpërblimi i tij rreth të qenit efiçient. Nëse dështiron që t’ia marrësh këtë shpërblim natyror të tij, ti duhesh t’ia zëvendësosh me një shpërblim financiar.

Nëse e ndëshkon duke e pushuar nga puna ose duke i dhënë detyra shtesë pa i rritur rrogën, ti thjesht po i mëson atij të jetë si të gjithë punonjësit e tjerë dhe të bëjë sikur puna e tij merr gjithë ditën për ta realizuar.

Komente të tjera:

Oh, kjo është gjëja më e gabuar me të punuarit në kohën moderne.

Ahh po, shpërblimi që merr duke mbaruar punën më shpejt është më shumë punë.

Kurrë në jetën time nuk do të jem më i miri në asnjë punë. M’u deshën 15 vjet punë për ta kuptuar këtë.

Kurrë mos prisni 100% përpjekje nga punonjësit tuaj; kjo vret moralin dhe demoralizon njerëzit.

Po ju lexues të BusinessMag çfarë komenti keni për këtë çështje? Na shkruani në rrjetet tona sociale ose në adresën tonë të email-it për komentet tuaja.

/BoredPanda

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente