Restorant “take away” dhe food shop. Një pikë takimi me ushqimin - Business Magazine Albania

Restorant “take away” dhe food shop. Një pikë takimi me ushqimin


Shërbimi delivery dhe blerja e produkteve doc të zonës së Toskanës së Italisë, janë të mundura në Toscana Tirana. Davide Perraccino një prej sipërmarrësve të Toscana Tirana, tregon se, “Ne kemi menduar të hapim edhe Toscana Tirana që ndodhet tek Komuna e Parisit. Ajo është hapur si delivery prej gati një muaji, ndërsa prej 4 Prillit, do të shërbejë edhe si pikë shitje për produktet cilësore italiane.

Ndaj prej fillimit të muajit Prill, klientët mund t’u gëzohen porosive për produkte të gatuara, por edhe të kalojnë aty për të blerë, verë, proshutë, djath, vaj ulliri, makarona artizanale, e shumë produkte të tjera tipike të rajonit të Toskanës.

Davide Perraccino, së bashku me Gaio Castagnozzi, na presin në distancë por me shumë përzemërsi ndërsa tregojnë përpjekjet e tyre për të mbajtur motorët ndezur, duke u dhënë kështu shpresë punonjësve, por edhe klientëve të hershëm e të rinj. “Me ushqimin jepet edhe dashuri, ndaj është mirë të shikosh busëqeshjen e klientëve kur marrin ushqimin për të ikur në shtëpi. Mjafton aq për të transmetuar energjinë pozitive”, thotë Perraccino. Ai është i bindur se xhirot e këtyre ditëve e ndoshta edhe ditëve në vijim nuk i mbulojnë kostot e një restoranti, por njëkohësisht mendon se mbyllja është edhe më e dhimbshme. Sipas tij, kjo pandemi do të bëjë që një pjesë e restoranteve dhe hoteleve të mos mund të rihapen më. Riformatimi, sipas kritereve të reja me distanca më të mëdha mes tavolinave është një format që gjithashtu do të rrisë kostot e restoranteve.

Megjithatë Davide është optimist se pandemia do të kalojë dhe gjërat do të rikthehen në normalitet, ndonëse për disa prej bizneseve si ai i turizmit, do të duhet të presim vitin e ardhshëm për të parë dinakimën e duhur të fluksit.

“Nga Toscana Tirana shërbimi delivery po funksionon prej rreth një muaji krahas dhjetëra restoranteve që janë angazhuar në delivery, ndërsa duke nisur nga fillimi i muajit Prill, produktet doc. të zonës së Toskanës mund t’u pasurojnë tavolinën dhe t’u përmirësojnë humorin.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0