4 trende teknologjike që ndryshojnë pozitivisht vendin e punës


Mjedisi i punës është shumë i rëndësishëm jo vetëm për shëndetin mendor, por edhe për produktivitetin dhe ecurinë e punës në kompani. Vendi i punës ndikohet nga një shumëllojshmëri faktorësh si; ndryshimi i ideologjive dhe ndikime të tjera të jashtme; pozitive apo negative.

Ndikim të madh ka edhe teknologjia. Këto janë 4 mënyrat se si teknologjia e ndryshon pozitivisht mjedisin e punës:

Vendi i punës po bëhet i sigurt

Që të ketë produktivitet dhe  kënaqësi të plotë një punonjës duhet të ndihet i sigurt në vendin e punës. Mbajtja e punonjësve bëhet duke menaxhuar sjelljet e dobëta. 59% e punonjësve që kanë vërejtur ndonjë sjellje të keqë kanë kërkuar një punë të rë.

Ariel Weindling, themelues i #NotMe, një program ku punonjësit mund të raportojnë problemet në vendin e punës, tregon se nëse punonjësit dhe punëdhënësit do të bashkëpunonin (kjo edhe duke përdorur mjetet teknologjike), mund të parandalohen incidentet apo diskriminimet në punë.

Bashkëpunimi më i lehtë se më parë

Teknologjia është mjaft e rëndësishme në ditët e sotme, padyshim edhe në vendin e punës. Pa teknologji bashkëpunimi mes punonjësve i lihet shansit dhe afërsisë. Me anë të mjeteve teknologjike të tilla si Slack dhe Google Dosc punonjësit mund të komunikojnë dhe bashkëpunojnë mes tyre kudo që ndodhen, pa u penguar nga koha apo vendndodhja fizike.

Sipas McKinsey, teknikat bashkëpunuese në vendin e punës mund t’a rrisin produktivitetin nga 20 deri në 30%.

Përmirësimi i bilancit të punës dhe të jetës është i mundur

Menaxhimi mes punës dhe angazhimeve të tjera në jetën personale mund të jetë i vështirë. Kjo rezultoi edhe nga një studim që ka kryer Ernst & Young, ku rezultoi se 76% e të punësuarve kishin vështirësi në balancimin e punës, familjes dhe detyrimeve personale. Për të qenë më produktivë në punën e tyre kompanitë mund t’u japin hapsirë punonjësve t’i përcaktojnë vetë oraret e tyre.

Për shkak të teknologjisë, fleksibiliteti është i mundur, pa sakrifikuar vendin e punës ose kohezionin. Programe të tilla si; Slack apo Trelomake i ndihmon kompanitë të caktojnë detyra, ndërsa në workplace nga Facebook mund të komunikohet me atë të bisedave ose video calls.

Teknologjia rrit mbështetjen e diversitetit dhe përfshirjen

Todd L. Piittinsky, profesor i teknologjisë dhe shoqërisë në Stony Brook University, ka thenë  se “sa më shumë anëtarët e një organizate të kenë diversitet dhe të shohin përfitimet e investimit, aq më e sigurt dhe elastike do të jetë shoqëria”. Diversiteti dhe përfshirja krijojnë një mjedis pozitiv në punë, të gjithë anëtarët e kompanisë duhet të dëgjohen dhe të ndihen të përfshihen në mënyrë që të ketë më shumë produktivitet.

Ndërkohë, punëtorët shpesh frikësohen se për shkak të teknologjisë mund ta humbin punën e tyre, sepse avancimet e teknologjisë po ndryshojnë vendet e punës për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Një punëdhënës mund të zgjedh t’i vendosë në dobi të punonjëve këto zhvillime, duke përmirësuar punën e tyre dhe si rezultat do të ketë me shumë kënaqësi të punonjësve, produktivitet dhe qëndrim në vendin e punës.

Besmira Koro

Entrepreneur

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale