15 Vjeçarja shqiptare, fituese e bursës nga Universiteti Cambridge
Përditësuar së fundmi: 12/07/2018

15 Vjeçarja shqiptare, fituese e bursës nga Universiteti Cambridge

Share
nga Neada Muçaj
Kor 12, 2018

Matea Gjika, 15 vjeç, e ftuar dje në panelin e emisionit Opinion për temën “Të arsimohesh jashtë Shqipërisë”, është bërë fituese e një olimpiade nga Cambridge Education Group Olympics.

Matea Gjika

Ekzistojnë vetëm pesë bursa të tilla në të gjithë botën, dhe ofrohen për ata nxënës që kanë aftësi të veçanta dhe shance të larta për t’u pranuar në dy univestitetet më prestigjoze në Angli, Oxford dhe Cambridge.

“Për të studiuar në këto shkolla, në të gjithë botën jepen vetëm 5 bursa të tilla, unë jam fituesja e njërës prej tyre. Në shtator unë do shkoj të filloj studimet”,- tha Gjika.

Matea, studente pranë World Academy of Tirana, ka kaluar me sukses të gjitha testimet dhe intervistat e bëra për njohuri të përgjithshme, dhe ka përfituar një bursë të plotë 2 vjeçare për të ndjekur studimet A level në Angli.