14 shprehjet më të mira të thëna ndonjëherë


Shprehjet e mëposhtme janë një kujtesë për të shkuar gjithmonë para me besim dhe forcë në mënyrë që të bëni më të mirën tuaj.

 • “Imitimi është vetëvrasje.” – Ralph Waldo Emerson
 • “Bëjini gjërat në kushtet tuaja dhe merrni atë për të cilën keni luftuar.” – Oliver James
 • “Lajkatoni veten në mënyrë kritike.” -Willis Goth Regier
 • “Bëni atë që ndjeni me zemër, sepse gjithsesi do të kritikoheni.” -Eleanor Roosevelt
 • “Sa herë që të gjeni veten në anën e shumicës, është koha për të ndaluar dhe reflektuar.” -Mark Twain
 • “Më mirë të shkruani për veten tuaj dhe të mos keni publik, sesa të shkruani për publikun dhe të mos jeni vetvetja.” -Cyril Connolly
 • “Ne nuk duhet të lejojmë që perceptimet e kufizuara të njerëzve të na përcaktojnë.” -Virginia Satir
 • “Mos kërkoni që shoqëria t’ju japë leje për të qenë vetvetja.” -Steve Maraboli
 • “Nëse gjërat shkojnë keq, mos shkoni me rrjedhën e tyre.” -Roger Babson
 • “Disa njerëz thonë se po shkoni në rrugën e gabuar, kur kjo është thjesht një rrugë e juaja.” -Angelina Jolie
 • “Bëni atë që mundeni, me atë që keni, aty ku jeni.” -Theodore Roosevelt
 • “Jini vetvetja; të gjithë të tjerët tashmë janë të zënë.” -Oscar Wilde
 • “Për të gjetur vetveten, mendoni për veten tuaj.” -Socrates
 • “Jini të gjindshëm për të tjerët, por mos e lini veten tuaj kurrë pas dore.” -Dodinsky

burimi: Lifehack

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale